Μίκης Θεοδωράκης: Αν σωθεί η ανθρωπότητα, η μισή θα χορεύει συρτάκι και η άλλη ασίκικο

  • Ένα ακόμα βροντερό μήνυμα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη από το Ηράκλειο Αττικής
  • Αφιέρωμα του ετοίμασαν τα παιδιά των σχολείων
  • Ο Μίκης ζήτησε από τον Γιώργιο Μαντά να ενταχθεί στην ορχήστρα του

Το παρών έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ηράκλεια 2017» που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να τον τιμήσει. Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης βρέθηκε στην πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων παρέα με χιλιάδες πολιτών, οι οποίοι κατέκλεισαν το πάρκο.

Στο Φεστιβάλ βρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Όλοι μαζί τραγούδησαν τις δημιουργίες του μεγάλου καλλιτέχνη μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μανώλη Μητσιά.

Επίσης, άκουσαν ιστορίες από τη ζωή του σπουδαίου δημιουργού από την Μπέτυ Βαλάση, τον Νίκο Γαλανό και τον Κώστα Γεωργουσόπουλο και καμάρωσαν το αφιέρωμα που ετοίμασαν για τον Μίκη τα παιδιά του Ηρακλείου. Όλα αυτά έγιναν, υπό τους ήχους της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αν θα σωθεί η ανθρωπότητα, να δείτε πως στα επόμενα χρόνια η μισή θα χορεύει συρτάκι και η άλλη το ασίκικο…», το μήνυμα του Μ. Θεοδωράκη, ο οποίος, στο γνωστό του ύφος πήρε το μικρόφωνο για να απευθυνθεί στους Ηρακλειώτες.

Στα ξεχωριστά σημεία της βραδιάς το τραγούδι του μαθητή Γιώργου Μαντά, το οποίο άρεσε τόσο πολύ στον Μίκη, ώστε ο μουσικοσυνθέτης ζήτησε από το μικρό να ενταχθεί στην ορχήστρα του!

πηγή