Μέρκελ και Τουσκ κατά των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεσή της στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη, την Τρίτη (28/5) στις Βρυξέλλες. Το ίδιο έκανε και ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Αυτό συνέβη στο άτυπο δείπνο που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με αντικείμενο την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και το έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομο Προδρόμου. Πρόκειται για θέμα που «καίει» και θα συζητηθεί στην επόμενη Τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, ο πρόεδρος της Κύπρου ενημέρωσε την Καγκελάριο της Γερμανίας για το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας μέσα στην ΑΟΖ της κυπριακής δημοκρατίας, ενώ το ίδιο έκανε νωρίτερα και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Αναστασιάδης συζήτησε μαζί τους τα περαιτέρω βήματα και υπήρξε συντονισμός ενόψει της συζήτησης του θέματος στην επόμενη Τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο. Τόσο η Άγγελα Μέρκελ όσο και ο Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασαν συμπαράσταση στην κυπριακή δημοκρατία.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει και άλλους ομολόγους στο περιθώριο του έκτακτου δείπνου των 28 για την ανάδειξη των επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ για την επόμενη πενταετία.

Επίσης ενημέρωσε τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του για το ίδιο θέμα κατά την σχετική προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΛΚ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Διαβάστε περισσότερα