Μάτις: Θα μπορούσαν να αρχίσουν οι συνομιλίες με τη Β. Κορέα

Ευκαιρία για συνομιλίες μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ, θα μπορούσε να προκύψει, σε περίπτωση που η Πιονγιάνγκ διέκοπτε τις δοκιμές και την ανάπτυξη πυρηνικών και βαλλιστικών προγραμμάτων, σημείωσε ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις.

“Εφόσον σταματούσαν τις δοκιμές, σταματούσαν την ανάπτυξη, δεν εξάγουν τα όπλα τους, θα υπήρχε μια ευκαιρία για συνομιλίες”, είπε στους δημοσιογράφους ο Μάτις , εν πτήσει για το Κολοράντο Σπρινγκς.

Παρά το γεγονός πως η Ουάσινγκτον διαμηνύει ότι στο πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα όλες οι επιλογές, ακόμη και η στρατιωτική, είναι στο τραπέζι, ο υπουργός έχει τονίσει πολλές φορές ότι προτιμά την εξεύρεση μιας λύσης μέσω της διπλωματικής οδού.

Την περασμένη εβδομάδα, από τη Σεούλ όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ για να σταματήσει οποιαδήποτε επίθεση εκ μέρους της Πιονγιάνγκ. Ταυτόχρονα όμως, προέτρεψε τη Βόρεια Κορέα να “συνάψει μια συμφωνία”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή