Λιγότερα για λιγότερους – Πρώτο μεγάλο σοκ το δεξιό μέρισμα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις μέρες που θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο είναι θεαματικά μικρότερο από το περσινό. Όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, το φετινό μέρισμα είναι “ψίχουλα” μπροστά σ’ αυτό που είχε διανεμηθεί πέρσι τέτοια εποχή. Το μέρισμα φέτος καλύπτει 250.000 (παρά τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών ότι θα αυξηθούν οι δικαιούχοι), ενώ πέρσι δικαιούχοι του μερίσματος ήταν πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το μέρισμα θα δοθεί  στους δικαιούχους, στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, υποστηρίζοντας ότι θα δοθεί σε επιπλέον 50.000 οικογένειες περίπου, καθώς το ποσό αυξήθηκε κατά 40 εκ. ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να δοθούν την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, ενώ στις περιπτώσεις όπου δικαιούχοι υπέβαλλαν ένσταση, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Είναι εμφανές ότι όσο ήμασταν μέσα στο μνημόνιο το μέρισμα έφτασες στα 800 εκατομμύρια για 3 εκατομμύρια ανθρώπους, και τώρα που βγήκαμε από το μνημόνιο το μέρισμα έγινε 200 εκατομμύρια για 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Δηλαδή τι να κάνουμε να επιστρέψουμε στο μνημόνιο και καλύτερες μέρες;

 

 

 

Πηγή: Λιγότερα για λιγότερους – Πρώτο μεγάλο σοκ το δεξιό μέρισμαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα