Ληστεία με άρωμα… La Casa de Papel στη Βραζιλία – Βούτηξαν 750 κιλά χρυσό από αεροδρόμιο (video)

  • Κινηματογραφική ληστεία με λεία μέταλλα αξίας 40 εκατ. δολαρίων
  • Τέσσερις ένοπλοι πήγαν στο αεροδρόμιο με φορτηγάκι, παρόμοιο των οχημάτων της ομοσπονδιακής αστυνομίας
  • Ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με φορτίο
  • Πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους

Κινηματογραφική ληστεία που θύμισε την πασίγνωστη ισπανική σειρά «La Casa de Papel» έγινε σε αεροδρόμιο της Βραζιλίας, από όπου ένοπλοι άρπαξαν 750 κιλά χρυσού, πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους και στη συνέχεια έγιναν «καπνός».

Αναλυτικότερα, όπως γνωστοποίησε η βραζιλιάνικη αστυνομία η εν λόγω ομάδα ενόπλων λήστεψε χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων χθες, Πέμπτη, από τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου του αεροδρομίου του Σάο Πάολο — του πιο πολυάσχολου στη Νότια Αμερική — και πήραν δύο ανθρώπους ομήρους.

Αρκετοί από τους ένοπλους πήγαν στο αεροδρόμιο Γκουαρούλιος με μαύρο φορτηγάκι, η εμφάνιση του οποίου ήταν παρόμοια με εκείνη οχημάτων της ομοσπονδιακής αστυνομίας, αποκαλύπτουν πλάνα από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που είδαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπα καλυμμένα, τουλάχιστον ένας από τους οποίους κράταγε τουφέκι. Ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με φορτίο.

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές έφυγαν με περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους. Διαφεύγουν τη σύλληψη.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία. Δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους.

Το αεροδρόμιο Γκουαρούλιος διαχειρίζεται η GRU Airport, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν η Invepar, η Airports Company South Africa και η Infraero, η βραζιλιάνικη δημόσια επιχείρηση διαχείρισης αερολιμένων.

Διαβάστε περισσότερα