Λάκης Λαζόπουλος: Η τελευταία «χαραμάδα» του ανθρώπου είναι η ελπίδα (video)

Εξομολόγηση καρδιάς από τον Λάκη Λαζόπουλο στην εκπομπή «Καλό Μεσημέρι», στο τηλεοπτικό κανάλι Κρήτη TV με παρουσιαστές τους, Στέλιο Ζερβό και την Ιωάννα Μαλέσκου. Ο δημοφιλής δημιουργός και ηθοποιός, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη με την περιοδεία του «Α-πε-λπι-σί-το», άνοιξε την καρδιά του μιλώντας για όσους τον πολεμούν, δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να καταθέσει τα «όπλα».

«Αφού λοιπόν υπάρχει ένας κόσμος ο οποίος δεν εγκαλεί τους πολιτικούς που τον έφεραν εδώ και να εγκαλεί τους δημιουργούς που βλέπουν κάτι, αντιλαμβάνεστε που έχει περάσει η εποχή. Φαντάσου να είχαν εγκαλέσει τον Αριστοφάνη. Και τον Αριστοφάνη τον εγκαλέσανε τελικά και αυτοεξορίστηκε μόνος του 11 χρόνια, για να ησυχάσει κι αυτός…»

Ωστόσο όπως σημείωσε δεν έχει σκεφτεί ποτέ «να τα βροντήξει», αλλά επιθυμεί μόνο να είναι μόνο ήρεμος και να δοκιμάζεται σε διαφορετικές προκλήσεις στη δουλειά του.

Με αιχμηρό χιούμορ μίλησε και για όσους βλέπει να μιλούν με «σοβαρό» λόγο και να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις λέγοντας «οι άνθρωποι στενής νοημοσύνης πάντα θέλουν να μιλάνε βαρύγδουπα (…) όταν βλέπω έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο καταλαβαίνω ότι τον “δέρνει” βλακεία!».

Βούρκωσε για την Αλίκη

Ιδιαίτερα συγκινημένος εμφανίστηκε ο Λάκης Λαζόπουλος όταν παρουσιάστηκε στην οθόνη μια φωτογραφία του με τη Βουγιουκλάκη, ενώ για την Αλίκη έχει εξομολογηθεί πει στο παρελθόν ότι την είχε αδικήσει. Όπως είπε βουρκωμένος η εικόνα αυτή ήταν από το σπίτι της στο Θεολόγο. Δακρυσμένος σημείωσε «από το μάτι μου που τρέχει λόγω επιπεφυκίτιδας, μπορεί να τρέξει και κανένα άλλο δάκρυ συγκίνησης… Αλλά είναι πολύ ζωντανή αυτή η φωτογραφία (…) όταν ένας άνθρωπος μεγαλώνει σίγουρα χάνει πράγματα. Εγώ έχω χάσει -πως να το πω- την ησυχία μου. Φροντίζω… εγώ την έχω την ησυχία μου», ενώ παραδέχτηκε ότι δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί και ότι «είναι καθημερινό το θέμα».

«Γράφω πάντα σε κρεβάτι ,όχι σε γραφείο»

Ο γνωστός δημιουργός μίλησε ακόμη για το ησυχαστήριό του στην Πάρο και τις δημιουργικές του στιγμές αναφέροντας «γράφω πάντα σε κρεβάτι, όχι σε γραφείο, δεν έχω καθίσει ποτέ σε γραφείο να γράψω. Επίσης δεν θέλω να βλέπω το ρολόι, δεν θέλω να βλέπω ώρα(…) στην ώρα εκπαιδεύεσαι. Αν σκεφτεί κανείς ότι το Τσαντίρι το έκανα βλέποντας τα βίντεο που πέφτουν που ήταν 150 σε μια εκπομπή και ήταν 30 δευτερόλεπτα το καθένα και τα μετρούσα μέσα μου, δεν έχω τίποτα αυτί μου (ακουστικό)… Δουλεύω με τους χρόνους, μόνος μου».

Η συμβουλή του πατέρα του

Με ιδιαίτερη τρυφερότητα μίλησε ακόμη για τους γονείς του σημειώνοντας «ο πατέρας μου και η μάνα μου ήταν καλοί δάσκαλοι ζωής και αγαπιόντουσαν. Είχαν έναν τρόπο να μου λένε κάποια πράγματά που καταγράφονται μέσα σε ένα παιδί τελείως διαφορετικά. Μου έλεγε ο πατέρας μου: υπάρχουν δυο ειδών θέσεις στη ζωή. Η μια είναι να προχωράς μπροστά και να σέβεσαι μην σπρώξεις κανέναν και μιλάνε πίσω από την πλάτη σου…. Αν γυρίσεις έχασες το χρόνο ,έχασες τη διαδρομή, έχασες το στόχο. Η άλλη είναι να είσαι πίσω από την πλάτη των άλλων και να μιλάς. Είναι και αυτό “ευχάριστο”(…)Όταν παίρνεις μια απόφαση αυτή είναι κεντρική στη ζωή σου».

Ο κ. Λαζόπουλος μίλησε παράλληλα για την επιθεώρηση «Α-πε-λπι- σί-το» για την οποία βρίσκεται μαζί με τη Σοφία Φιλιππίδου στην Κρήτη, με διπλές παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή στο κινηματοθέατρο Αστόρια. Όπως έχουν εξηγήσει οι συντελεστές για τον τίτλο της παράστασης «Σ’ αυτόν τον ρυθμό χορεύει η Ελλάδα – τα τελευταία χρόνια» και έτσι πλέον θα τραγουδιέται των Ελλήνων η απελπισία.  

Δεν παρέλειψε ακόμη να αναφέρει ότι εντυπωσιάστηκε από τις εγκαταστάσεις της ΚΡΗΤΗ TV και τους ανθρώπους του ομίλου.  

πηγή