Κτηματολόγιο: Το πρώτο εξάμηνο του 2020 τα πρόστιμα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα για το Κτηματολόγιο. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο οι δηλώσεις το τελευταίο δίμηνο.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι τα πρόστιμα θα είναι κλιμακωτά, ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας και το χρόνο της καθυστέρησης. Η αξία των ακινήτων θα υπολογιστεί με βάση τις αντικειμενικές αξίες και όχι τις εμπορικές, επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης και υπογράμμισε ότι οι πολίτες δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν, αφού θα προσδιοριστεί κάποιο διάστημα στο οποίο θα προλάβουν να κάνουν δηλώσεις.

«Κάνουμε μια έγκαιρη προειδοποίηση. Θα υπάρχει χρόνος για ανταποκριθούν οι πολίτες», υπογράμμισε ο Υπουργός και επανέλαβε ότι κανένας δεν πρόκειται να χάσει το σπίτι του.

Σημειώνεται ότι ο σχετικός νόμος νόμος δεν προβλέπει κλιμακωτά πρόστιμα για όσους δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και, γι’ αυτό τον λόγο, θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πλαίσιο που ισχύει σήμερα.

Το τελευταίο δίμηνο, η ανταπόκριση των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δηλώσεις να ξεπεράσουν το προβλεπόμενο όριο του 55%. Τον Σεπτέμβριο έγιναν πάνω από 700.000 και τον Οκτώβριο 950.000 δηλώσεις.

Πηγή: Κτηματολόγιο: Το πρώτο εξάμηνο του 2020 τα πρόστιμαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα