Κτηματολόγιο: Τη Μεγάλη Δευτέρα ξεκινά η προανάρτηση για την Αθήνα – Έως τις 24 Ιουνίου η διαδικασία

  • Αντίστροφη μέτρηση για την Αθήνα
  • Η προανάρτηση θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου
  • Ο στόχος της διαδικασίας

Τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η προανάρτηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που δηλώθηκαν κατά την κτηματογράφηση του Δήμου Αθηναίων.

«Όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις για το κτηματολόγιο το 2008 πρέπει να μπουν στο Taxisnet για να εντοπίσουν το ακίνητό τους, να δουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης», τόνισε η διευθύντρια της Νομικής Διεύθυνσης Κτηματογράφησης, Ελεονώρα Ανδρεαδάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Στόχος της διαδικασίας της προανάρτησης, που δοκιμάζεται για πρώτη φορά και θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου, είναι να ενημερωθούν τα στοιχεία για τυχόν προφανή λάθη (λ.χ. ορθογραφικά) ή απλές αλλαγές (λ.χ. σε μια διεύθυνση, ένα e-mail, ένα τηλέφωνο), καθώς η βάση δεδομένων είναι ενήμερη για τις ιδιοκτησιακές αλλαγές από το 2008 έως σήμερα.

Ηλεκτρονικά η διαδικασία

Όλη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, μέσω του site της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», με τη χρήση των κωδικών του Τaxisnet.

Ήδη ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα πρώτα e-mails και sms σε ιδιοκτήτες ακινήτων στα όρια του Δήμου Αθηναίων, που ειδοποιούν για την έναρξη της διαδικασίας προανάρτησης από την επόμενη εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-0 10.10.10 και στην ιστοσελίδα www.ktimatologio-athina.gr, ή στο Γραφείο Κτηματογράφησης Αθήνας (Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Γαλατσίου

Διαβάστε περισσότερα