Κρούσμα κορονοϊού βρέθηκε και στα ελληνικά δικαστήρια

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε υπάλληλος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Είναι χαρακτηριστικό πως δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας με επείγουσα ανακοίνωση τους, που κοινοποιείται στον Υπουργό Δικαιοσύνης και την ηγεσία της Δικαιοσύνης, καλούν τους συναδέλφους τους να απέχουν την Κυριακή (15/03) και τη Δευτέρα (17/03) από κάθε εργασία για την προστασία της υγείας τους.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Μετά από την ενημέρωση που είχαμε σήμερα, ότι ένας συνάδελφός μας που υπηρετεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ συνεδρίασε εκτάκτως και με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του,

Καλεί όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους που υπηρετούν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία, την Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, για λόγους προστασίας της υγείας τους.

Ζητάμε:

1. Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

2. Να τροποποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των Δικαστικών Υπηρεσιών, έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι εργασίες που πρέπει να γίνονται, δηλαδή μόνο σε αυτές στις οποίες τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.

Το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα, για να εκτιμήσει τα όποια νέα δεδομένα και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του».

Υπενθυμίζεται ότι έχει αποφασιστεί μερικώς η λειτουργία των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας. Οι δικαστές είχαν ζητήσει να κλείσουν τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Πηγή: Κρούσμα κορονοϊού βρέθηκε και στα ελληνικά δικαστήριαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα