Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στον τουρισμό: Νέα συγκέντρωση και πορεία προς το υπ. Εργασίας

Εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και τουρισμού πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες που βιώνουν λόγω και της κρίσης με τον κορονοϊό. Πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας.

Έκλεισε η Βασιλέως Γεωργίου, μπροστά από τα τρία μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής και το συγκεντρωμένο πλήθος πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στους κλάδους αυτούς βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση καθώς η πανδημία του κορονοϊού τους έχει πλήξει εκτεταμένα. Είτε είναι 12μηνης λειτουργίας, είτε εποχιακά. Οι εργαζόμενοι λένε πως δεν είναι δυνατόν να ζήσουν τις οικογένειές τους όταν έχουν λάβει 800 συν 534 ευρώ τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Αποκορύφωμα το περιστατικό που αποκαλύφθηκε στη Ρόδο, κατά το οποίο 9χρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα, καθώς η μητέρα του, ούσα εποχική εργαζόμενη στον τουρισμό, έχει να εργαστεί από πέρυσι.  «Ζούμε με 168 ευρώ το δίμηνο», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατο συλλαλητήριο των εργαζομένων τουρισμού – επισιτισμού υπήρξε ένταση, ενώ στο τελευταίο υπήρξε εισβολή στο Υπουργείο Τουρισμού ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε φουλ επίθεση στην κυβέρνηση κατά τη συνάντηση του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για προχειρότητα, ανευθυνότητα, παλινωδίες στην επανεκκίνηση του τουρισμού.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Διαβάστε περισσότερα