Κρίση κορονοϊού: Επαγγελματίες της εστίασης εκπέμπουν «SOS» με «άδειες καρέκλες» σε 70 πόλεις

Η εστίαση είναι ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί από την κρίση από τον νέο κορονοϊό και η επόμενη ημέρα δεν φαίνεται… εύκολη. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε την Τετάρτη (06/05) συμβολική διαμαρτυρία επαγγελματιών εστίασης σε 70 πόλεις με «άδειες καρέκλες».

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 30 σύλλογοι, πήραν μέρος στην εκδήλωση διαμαρτυρίας «Empty Chairs», τοποθετώντας στις κεντρικές πλατείες, και όχι μόνο, των πόλεών τους άδειες καρέκλες για να συμβολίσουν όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου. Άδειες καρέκλες μπορούσε να δει κάποιος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Άργος και σε άλλες πόλεις.

Με άδειες καρέκλες γέμισαν κεντρικά σημεία και πλατείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, στα πλαίσια της μαζικής κινητοποίησης του κλάδου της εστίασης.

Άδειες καρέκλες στο Σύνταγμα:

Ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη:

εκδήλωση διαμαρτυρίας Empty Chairs άδειες καρέκλες Θεσσαλονίκη κορονοϊός κρίση

Η πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα:

Η πλατεία στο Ναύπλιο:

Διαμαρτυρία και στην Κέρκυρα:

Επαγγελματίες της εστίασης σχημάτισαν το «SOS», ως μέρος της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας των ανθρώπων της εστίασης και του τουρισμού, στη Λάρισα. Στη Θεσσαλία άπλωσαν και άδειες ξαπλώστρες σε παραλία:

 

Στο Ηράκλειο, 100άδες άδειες καρέκλες τοποθετήθηκαν στο χώρο έξω από τη Λότζια και μέχρι την Πλατεία Λιονταριών.

Συμβολική διαμαρτυρία των επαγγελματιών της εστίασης και στο Άργος με «Άδειες καρέκλες», το απόγευμα της Τετάρτης (06/05).

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Στεγασμένων Αναψυκτηρίων Καφετεριών Εστιατορίων και καταστημάτων λοιπών συναφών χρήσεων Δήμου Άργους – Μυκηνών συμμετείχε στην πρωτότυπη κίνηση – διαμαρτυρία, ως μέρος της πανευρωπαϊκής δράσης των ανθρώπων της εστίασης και του τουρισμού με τίτλο EMPTY CHAIRS – ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων λόγω της πανδημίας, η εστίαση και της πόλης του Άργους διαμαρτυρήθηκε συμβολικά , στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος, ταυτόχρονα με πάνω από 70 πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα ζητώντας «Λύσεις για την επιβίωση του κλάδου», τονίζοντας πως Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΕΙ.

Εικόνες από πλατεία στην Πρέβεζα:

Φωτογραφίες:: ΑΠΕ-ΜΠΕ, eurokinissi.gr, argolikeseidhseis.gr, cretalive.gr

Διαβάστε περισσότερα