Κορυφώνει την καμπάνια για το δημοψήφισμα ο Ζάεφ: Η Συμφωνία διασφαλίζει γλώσσα και ταυτότητα

  • Μια μέρα πριν την επίσημη λήξη της καμπάνιας για το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μίλησε στο Κρούσεβο
  • Κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες
  • Σχολίασε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι εύκολη και απαιτεί οδυνηρές παραχωρήσεις
  • Κάλεσμα στην αντιπολίτευση για εσωτερική ενότητα

Στους «ρυθμούς» της Συμφωνίας των Πρεσπών βρίσκεται για τα καλά ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποιώντας ομιλίες σε πόλεις «κλειδιά» της ΠΓΔΜ, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, μια μέρα πριν την επίσημη λήξη της καμπάνιας για το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μίλησε στο Κρούσεβο καλώντας σε μαζική ψηφοφορία, καθώς η συμμετοχή των πολιτών είναι το και μεγάλο στοίχημα που καλείται να «κερδίσει» την Κυριακή.

«Η “Μακεδονία” είναι εδώ, εδώ είναι τα παιδιά μας, οι γενιές που έρχονται μετά από μας. Εδώ είναι το μέλλον της χώρας μας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να απομακρύνουμε όλες μας τις προκαταλήψεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ.

Στη συνέχεια, ο σκοπιανός πρωθυπουργός σχολίασε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι εύκολη και απαιτεί οδυνηρές παραχωρήσεις: «Δεν είναι εύκολο γιατί θα πρέπει να προσθέσουμε έναν γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα της χώρας, αλλά σε αντάλλαγμα διασφαλίζουμε μια αιώνια αναγνώριση της ταυτότητας και της γλώσσας μας. Είμαι σίγουρα ότι αυτό που πετύχαμε με την επίτευξη της συμφωνίας με την Ελλάδα είναι η πραγματοποίηση όλων όσων ήθελαν οι πρόγονοί μας».

Κάλεσμα για εσωτερική ενότητα

Τέλος, ο σκοπιανός πρωθυπουργός κάλεσε τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου VMRΟ-DMPNE, Κρίστιαν Μίτσκοσκι, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το μέλλον της χώρας.

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ξεχάσουμε τις πολιτικές μας διαφορές. Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, η “Μακεδονία” είναι εδώ για πάντα. Αυτή που μας κρατά ενωμένους σ’ αυτή τη γη, αυτή που αξίζει τον κόπο για να ενωθούμε, για τα παιδιά μας και το μέλλον μας», είπε.

Διαβάστε περισσότερα