Κορονοϊός: Υπό παρακολούθηση 8.400 άνθρωποι στην Καλιφόρνια – Επιβεβαιωμένα 33 κρούσματα

Κρούσματα από τον κορονοϊό μετράνε και οι ΗΠΑ με 33 από αυτά να έχουν καταγραφεί στην Καλιφόρνια. Ο κυβερνήτης της συγκεκριμένης πολιτείας, Γκάβιν Νιούσομ δήλωσε, μάλιστα, την Πέμπτη (27/02) πως αξιωματούχοι των υγειονομικών αρχών της Καλιφόρνιας παρακολουθούν 8.400 ανθρώπους για τυχόν συμπτώματα του Covid-19. Οι συγκεκριμένοι έφτασαν στην Πολιτεία με εμπορικές πτήσεις από χώρες με ιδιαίτερη ανησυχία, ιδιαίτερα από την Ασία.

Η παρακολούθηση θα επικεντρωθεί σε 8.400 ταξιδιώτες που εισήλθαν στην Καλιφόρνια μετά τις 2 Φεβρουαρίου. Η Πολιτεία έχει στη διάθεσή της αυτή τη στιγμή περίπου μόλις 200 σετ εξέτασης, έναν «ανεπαρκή» αριθμό, αλλά βρίσκεται σε «διαρκή επαφή με ομοσπονδιακές υπηρεσίες» που θα στείλουν έναν σημαντικό αριθμό νέων σετ εξέτασης μέσα στις ερχόμενες μέρες, δήλωσε ο Νιούσομ.

Ο κυβερνήτης και οι υγειονομικοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι το μέτρο αυτό είναι προληπτικό, σημειώνοντας πως ο κίνδυνος μόλυνσης στον ευρύ πληθυσμό στην Πολιτεία παραμένει χαμηλός. Μέχρι σήμερα, η Πολιτεία έχει επιβεβαιώσει 33 κρούσματα του ιού, τόνισε ο Νιούσομ. Πέντε από τα άτομα αυτά έχουν φύγει από την Καλιφόρνια.

Πηγή: Κορονοϊός: Υπό παρακολούθηση 8.400 άνθρωποι στην Καλιφόρνια – Επιβεβαιωμένα 33 κρούσματαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα