Κορονοϊός: Ταυτόχρονες κλινικές μελέτες με βάση δραστική ουσία για τον ιό Έμπολα

Κλινικές μελέτες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού βασισμένες σε ένα πειραματικό φάρμακο για τον ιό Έμπολα ξεκινούν στη Γερμανία σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Spiegel». Ανάλογες μελέτες γίνονται σε Κίνα και ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Κλινική Σβάμπινγκ του Μονάχου θα δοκιμάσει για πρώτη φορά στη Γερμανία ένα πειραματικό φάρμακο για τον Ebola σε ασθενείς του κορονοϊού. Οι πανεπιστημιακές κλινικές του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ επιθυμούν επίσης να συμμετάσχουν στην κλινική μελέτη της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Gilead.

Το φάρμακο «Remdesivir» αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του γονιδιώματος των λεγόμενων ιών «RNA», στους οποίους ανήκει επίσης και ο κορονοϊός, και θεωρείται ένα από τα πιο ελπιδοφόρα φαρμακευτικά παρασκευάσματα για την καταπολέμηση της νέας πνευμονικής νόσου.

Στην Κίνα ήδη διεξάγονται από τον Φεβρουάριο δύο μεγάλες έρευνες στις οποίες εξετάζεται το «Remdesivir». Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στα τέλη Απριλίου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησε ήδη η έρευνα στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα στην Ομάχα. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει ήδη χορηγήσει το «Remdesivir» σε Αμερικανούς στρατιώτες στο πλαίσιο της δικής του έρευνας.

«Μέσα στον τον Απρίλιο πρέπει να ξεκινήσουμε κι εμείς», είπε στο «Spiegel» ο Κλέμενς Βέντνερ, επικεφαλής ιατρός του Τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών και Τροπικής Ιατρικής στην Κλινική Σβάμπινγκ του Μονάχου. Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των μολύνσεων από κορονοϊό στη Γερμανία θα αυξηθεί σημαντικά τις προσεχείς εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Spiegel

Πηγή: Κορονοϊός: Ταυτόχρονες κλινικές μελέτες με βάση δραστική ουσία για τον ιό Έμπολαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα