Κορονοϊός: Πιέσεις στον Τζόνσον να μπει η Ελλάδα σε ταξιδιωτική καραντίνα – Σταματάει πτήσεις σε Λαγανά η «TUI»

Η «TUI» δε θα πετάει πλέον στον Λαγανά της Ζακύνθου και την ίδια ώρα αυξάνονται οι πιέσεις στον Μπόρις Τζόνσον να μπει και η Ελλάδα στην λίστα των χωρών που είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού από την Βρετανία. Με βάση τα ρεπορτάζ από τον Τύπο της χώρας. Τα δρομολόγια σε άλλους προορισμούς της Ζακύνθου θα συνεχιστούν κανονικά…

Υπενθυμίζεται ότι 190 επιβάτες σε πτήση της συγκεκριμένης εταιρείας από τη Ζάκυνθο προσγειώθηκαν στο Κάρντιφ το βράδυ της Τρίτης (01/09) και τους ζητήθηκε να αυτοαπομονωθούν για 14 ημέρες, καθώς υπήρξαν κρούσματα, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων. Επίσης θα υποβληθούν σε δυο τεστ ο καθένας. Το πρώτο σε 48 ώρες και το δεύτερο οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή τους.

Θέση πήρε και ο Andrew Flintham, εκ μέρους της «Tui UK and Ireland» και δήλωσε: «Ο Λαγανάς είναι ένα δημοφιλές θέρετρο για τους νέους που παραδοσιακά κάνουν διακοπές σε μεγάλες ομάδες. Η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων μας και των πελατών μας είναι η προτεραιότητά μας και τα πρόσφατα κρούσματα έδειξαν ότι κάποιοι πελάτες δεν ακολουθούν πιστά τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Έτσι, πρέπει εμείς να κάνουμε αυτά που πρέπει να τους προστατεύσουμε αλλά να προστατεύσουμε και τους γύρω τους και έτσι δεν ταξιδεύουμε πλέον προς αυτόν τον προορισμό».

Ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της Σκωτίας, Gregor Smith ζήτησε να βγει η Ελλάδα από τις χώρες που εξαιρούνται από την ταξιδιωτική καραντίνα. Στην πτήση της 25ης Αυγούστου από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ υπήρχαν 7 κρούσματα και έτσι μπήκαν σε υποχρεωτική καραντίνα και οι 193 επιβάτες.

Ένας από τους ταξιδιώτες είπε ότι η πτήση ήταν γεμάτη με εγωιστές covidiots, με τους επιβάτες να μη φορούν μάσκες και να γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τα μέτρα. Συνολικά σύμφωνα με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της Ουαλίας περίπου 30 κρούσματα συνδέονται με διακοπές στην Ζάκυνθο και περιμένουν ότι θα αυξηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί του Ιουνίου ισχύουν έκτακτα μέτρα, ενώ το Σάββατο (29/08) κάτοικοι και επισκέπτες έλαβαν μήνυμα από το 112, που ανέφερε: «Να είστε σε επιφυλακή».

πηγή: DailyMail

Διαβάστε περισσότερα