Κορονοϊός: Πάνω από 360 νεκροί σε μια μόλις μέρα στην Ιταλία

Όπως ανέφερε η νέα επίσημη ενημέρωση του ιταλικού κράτος την Κυριακή 15 Μαρτίου, ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό έφτασαν στους 1.809 και τα κρούσματα στις 24.747.

Σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, δηλαδή, υπήρξαν 368 επιπλέον θάνατοι και 3.590 νέα κρούσματα.

Η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έχει βάλει σε καραντίνα όλη τη χώρα αλλά αυτό δεν έχει άμεσα αποτελέσματα, αφού οι αριθμοί ανεβαίνουν συνεχώς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει στη Λομβαρδία, όπου έχουν καταγραφεί 1.218 θάνατοι και 13.272 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Τα γραφεία τελετών δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους συγγενείς των θυμάτων

Η κατάσταση είναι δραματική και ειδικά στον βορρά και ακόμη πιο συγκεκριμένα στη Λομβαρδία. Ειδικά στο Μπέργκαμο τα πράγματα δείχνουν να βρίσκονται εκτός ελέγχου, με συνέπεια τα γραφεία τελετών να αρνούνται να εξυπηρετήσουν τις οικογένειες των θυμάτων.

Όχι επειδή δε θέλουν, φυσικά, αλλά επειδή δεν μπορούν. Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει με τέτοια ταχύτητα ώστε να είναι αδύνατο, πλέον, για τα γραφεία τελετών να μπορέσουν να ανταποκριθούν, ενώ για να καταλάβει ο καθένας το πόσο δραματική είναι η κατάσταση στη γειτονική χώρα, ας σκεφτεί αυτό.

Υπάρχουν φέρετρα με νεκρούς στις εκκλησίες και παραμένουν εκεί μέχρι να δουν οι αρμόδιοι τι μπορεί να γίνει, αφού δεν υπάρχει χώρος πλέον όχι μόνο στα νοσοκομεία για τους νοσούντες αλλά ούτε και στα νεκροταφεία για τους νεκρούς…

Πηγή: Κορονοϊός: Πάνω από 360 νεκροί σε μια μόλις μέρα στην Ιταλίαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα