Κορονοϊός: Κλείνει προληπτικά το Κολλέγιο Αθηνών, όπου φοιτούν τα παιδιά της 40χρονης

Κλειστό θα μείνει την Παρασκευή (28/02), το Κολλέγιο Αθηνών και το Κολλέγιο Ψυχικού λόγω ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, όπως αποφάσισαν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Και τα τρία βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής και θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, αφού διαπιστώθηκε πως τα παιδιά της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας το βράδυ της Πέμπτης, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά, την Παρασκευή (28/02):

-Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών,

-Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού

-Το Νηπιαγωγείο “Ι.Μ.Καρράς”.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη της 40χρονης τραπεζικού βρίσκεται μαζί με 100 συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών σε εκδρομή στο Λονδίνο. Το κορίτσι είχε ταξιδεύσει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις στη Βρετανική πρωτεύουσα και θα κριθεί αν θα επιστρέψει ή όχι στην Αθήνα.

Η διοίκηση του Κολεγίου σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ απέστειλε σχετική ενημέρωση στους γονείς των μαθητών, πληροφορώντας για το συγκεκριμένο γεγονός και χωρίς να αναφέρει ζήτημα λήψης μέτρων.

Ειδικότερα στη σχετική ενημέρωση σημειώνεται ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανέφερε ότι μία μητέρα μαθητών του Κολεγίου διαγνώστηκε θετική στον νέο κορονοϊό Covid 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την παραπάνω ενημέρωση έλαβαν οι γονείς του Κολλεγίου Αθηνών, αλλά όχι αυτοί του Ψυχικού με αποτέλεσμα μέχρι την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, να επικρατήσει σύγχυση για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Το μήνυμα που έστειλε το Κολλέγιο Αθηνών στους γονείς των μαθητών του και υπογράφεται από τον κ.Απόστολο Αθανασόπουλο, συνδιευθυντή του Κολλεγίου και Συντονιστή Σχολικών Μονάδων έχει ως εξής:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωναϊό Covid 2019.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.

Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία».

Τέλος ο συναγερμός για τον άνδρα και τη φίλη της 40χρονης

Εν τω μεταξύ έληξε ο συναγερμός για τον άνδρα και τη φίλη της 40χρονης, καθώς όπως διαπιστώθηκε είναι αρνητικά τα δείγματά τους στον κορονοϊό.

Πηγή: Κορονοϊός: Κλείνει προληπτικά το Κολλέγιο Αθηνών, όπου φοιτούν τα παιδιά της 40χρονηςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα