Κορονοϊός: Επιδότηση 100% των επιτοκίων στα επιχειρηματικά δάνεια – Ποιοι εξαιρούνται

«Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και όσον αφορά στις επιχειρήσεις, που δεν είναι ατομικές ή αυτοαπασχολούμενοι, στους κλάδους που πλήττονται, αυτές θα έχουν επιδότηση των επιτοκίων 100% όλων των επιχειρηματικών δανείων που έχουν για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Πρακτικά, επιδότηση των επιτοκίων σημαίνει ότι θα τους πληρώσει το κράτος».

Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89.

Επίσης υπογράμμισε ότι σχεδιάζεται να ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, από τους ήδη υπάρχοντες πόρους της αλλά και από το ΕΣΠΑ, ένα μεγάλο εγγυoδοτικό πρόγραμμα, που θα εγγυηθεί δάνεια επιχειρήσεων αποκλειστικά κεφαλαίου κινήσεως.

Ο ρόλος του τρέχοντος ΕΣΠΑ στη στήριξη των επιχειρήσεων

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν «χαλαρώσει» για αυτήν την περίοδο κάποιοι κανόνες και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020, κεφάλαια κίνησης, όπως είπε ο υφυπουργός.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Τα περισσότερα, για παράδειγμα, από τα μέτρα στα οποία προαναφέρθηκα, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, γιατί πλέον μας επιτρέπει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 να το χρησιμοποιήσουμε για χρηματοδοτήσεις κεφαλαίου κίνησης, κάτι που δεν επιτρεπόταν από τότε που δημιουργήθηκε. Πρόκειται, επομένως, για ένα έξτρα εργαλείο, το οποίο προφανώς θα βοηθήσει και την απορρόφηση, αλλά κυρίως θα είναι άμεση η βοήθεια που θα προσφέρει προς την αγορά και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Ελπίζουμε ακόμη από την Ε.Ε. να έχουμε σύντομα κι άλλες αλλαγές προς το καλύτερο, όπως για παράδειγμα να μπορούμε να μεταφέρουμε πόρους από το ένα Ταμείο στο άλλο, και άρα μια παραπάνω ευελιξία για να το χρησιμοποιήσουμε έτσι όπως ακριβώς πρέπει».

Πηγή: Κορονοϊός: Επιδότηση 100% των επιτοκίων στα επιχειρηματικά δάνεια – Ποιοι εξαιρούνταιaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα