Κορονοϊός: Επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν το πρώτο τρίμηνο του 2020

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη από το βήμα της Βουλής ότι τις επόμενες ώρες -σήμερα ή αύριο- υπογράφεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επέκταση για δύο μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Στην ΠΝΠ θα περιληφθεί διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα έκδοσης ΚΥΑ, των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, για περαιτέρω επέκταση του μέτρου αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

«Τα επιδόματα ανεργίας, για όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού, τα οποία έληξαν το πρώτο τρίμηνο του 2020, οποιαδήποτε στιγμή και αν έληξαν, επεκτείνονται για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τέλος Μαΐου» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι «το κράτος έρχεται να στηρίξει, αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα και στον τουρισμό, διότι αυτή η παρέμβαση αφορά και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, με την επέκταση των δύο μηνών».

Πάραλληλα, ο Νίκος Βρούτσης έστειλε μήνυμα στον επιχειρηματικό κόσμο ότι «δεν πρέπει να δράσει με προχειρότητα και πανικό». «Η κρίση ήρθε για να περάσει. Θα περάσει η κρίση και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους και όλους μαζί. Δεν μπορεί να υπάρχουν επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, ούτε το αντίστροφο. Πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή, αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Πηγή: Κορονοϊός: Επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν το πρώτο τρίμηνο του 2020altsantiri

Διαβάστε περισσότερα