Κορονοϊός: Επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και αρνητή μάσκας στην Κέρκυρα (video)

Τα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και πολίτες που δε θέλουν να φορέσουν μάσκα για τη μη εξάπλωση του νέου κορονοϊού συνεχίζονται σε όλη τη χώρα. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη, με βάση το ρεπορτάζ του «Mega» και στην Κέρκυρα.

Όπως έγινε γνωστό, επίθεση δέχτηκαν σύμφωνα με καταγγελίες, αστυνομικοί, οι οποίοι το απόγευμα της Δευτέρας (05/10) διενήργησαν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού στο νησί του Ιονίου.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι άνδρας δεν έφερε προστατευτική μάσκα εντός καταστήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, τον κάλεσαν να βγει έξω από το κατάστημα και όταν τον ενημέρωσαν ότι θα του βεβαιωθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί τους αστυνομικούς.

Πριν ολοκληρωθεί ο αστυνομικός έλεγχος έφυγε από το σημείο τρέχοντας και εισήλθε στο αυτοκίνητό του, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται αντιστάθηκε στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Τελικά συνελήφθη με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙΑΣ και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για απειλή και άσκησης βίας κατά Υπαλλήλων, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο.

Ο συλληφθείς υπέβαλε έγκληση σε βάρος αστυνομικού για απλή σωματική βλάβη και εξύβριση. Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Διαβάστε περισσότερα