Κορονοϊός: Δραματικό διάγγελμα Ματαρέλα για την Ιταλία – «Να παρέμβει η Ευρώπη πριν να είναι αργά» (video)

Νέο τηλεοπτικό διάγγελμα απεύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ιταλία, Σέρτζιο Ματαρέλα που μίλησε για την κατάσταση έκτακτης που έχει βάλει όλη την Ευρώπη ο κορονοϊός. Με τη χώρα του να ζει έναν πραγματικό εφιάλτη, κάνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ με 919 νεκρούς σε μία ημέρα και 9.134 συνολικά.

Ο Σέρτζιο Ματαρέλα δήλωσε σε όλους τους τόνους πως η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει την σοβαρότητα της απειλής που ακούει στο όνομα κορονοϊός και να παρέμβει με συγκεκριμένο τρόπο, πριν να είναι αργά. Πετώντας… καρφιά για την στάση της Ευρώπης στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο ιταλός πρόεδρος υπενθύμισε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Δεν το έπραξε, ακόμη, το συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Αναμένουμε να συμβεί με συγκεκριμένο τρόπο, τις επόμενες ημέρες. Απαιτούνται νέες κοινές πρωτοβουλίες, ξεπερνώντας παλαιά πρότυπα, τα οποία είναι έξω από την πραγματικότητα της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ήπειρός μας. Ελπίζω όλοι να κατανοήσουν πλήρως, πριν να είναι πολύ αργά, την σοβαρότητα της απειλής για την Ευρώπη. Η αλληλεγγύη δεν απαιτείται μόνον από τις αξίες της Ένωσης, αλλά αποτελεί και κοινό συμφέρον».

Το «Γουέμπλεϊ» στα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας. Το ίδιο γίνεται και σε άλλες πόλεις στην Ευρώπη:

Πηγή: Κορονοϊός: Δραματικό διάγγελμα Ματαρέλα για την Ιταλία – «Να παρέμβει η Ευρώπη πριν να είναι αργά» (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα