Κορονοϊός: Ανοικτά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ -Πώς θα λειτουργήσουν

Ανοικτές θα είναι την Κυριακή 22/03 οι πόρτες των σούπερ μάρκετ για τους καταναλωτές από τις 09:00 έως τις 17:00.

Τη ‪Δευτέρα 23‬ Μαρτίου και την ‪Τρίτη 24‬ Μαρτίου θα λειτουργούν από τις ‪07:00‬ έως τις ‪22:00‬. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Π. Σταμπουλίδης. Επίσης σημειώνει: «Υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι ενεργοποιήθηκαν οι διατάξεις για την αισχροκέρδεια», αναφερόμενος σε εκείνους που σ’ αυτήν την κρίσιμη στιγμή που η χώρα είναι αντιμέτωπη με την πανδημία του κορονοϊού προσπαθούν να βγουν κερδισμένοι.

Και εφημερίδες θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

Στο μεταξύ δημοσιεύτηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 945) η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη για την «τροποποίηση του εθνικού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, λειτουργία τους κατά τις Κυριακές καθώς και καθιέρωση υποχρέωσης αυτών προς πώληση εφημερίδων».

Σύμφωνα με την απόφαση, το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων παρατείνεται κατά μία ώρα για τη Δευτέρα 23/3/2020 και την Τρίτη 24/3/2020 και διαμορφώνεται ως εξής:

Τη Δευτέρα 23/3/2020 και την Τρίτη 24/3/20 τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:00. Την, Κυριακή 22/3.20, θα λειτουργούν υποχρεωτικά σε όλη την Επικράτεια με ωράριο 09:00 – 17:00.
Επιπλέον ορίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες.

Η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου. Υπενθυμίζεται, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, θα αξιολογηθεί η κατάσταση της αγοράς και αναλόγως το διευρυμένο ωράριο μπορεί να διατηρηθεί.

Πηγή: Κορονοϊός: Ανοικτά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ -Πώς θα λειτουργήσουνaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα