Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα – Στους 13 οι νεκροί (video)

Το Σάββατο 21 Μαρτίου, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού από υπουργείο Υγείας και τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός συνολικά στην Ελλάδα ανέρχεται σε 530. Χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα ήταν 495.

Όπως είπε εξ αυτών νοσηλεύονται 100 άτομα εκ των οποίων τα 18 είναι διασωληνώμενα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Αθήνα.

Η πλειονότητα όσων νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, το 54% είναι άνδρες, ενώ το 47% εξ αυτών είναι άνω των 65 ετών.

Μέχρι στιγμής η Ελλάδα μετρά 13 νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού (11 άνδρες και 2 γυναίκες). Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο 13ος ήταν άνω 80 ετών. Ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 76 έτη. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και μία γυναίκα άνω των 90 ετών, όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Οπως σημείωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ: «Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, παραμένουμε στις εκτιμήσεις των προβλέψεών μας. Αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Αυτή θα είναι ανάλογη της προσπάθειάς μας και το αν θα τηρήσουμε τα μέτρα που έχει πάρει η πολιτεία.

Αντιμετωπίζουμε έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι 100% ασφαλής. Το ίδιο λέμε και για τη γρίπη, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε έγκυρη και εγκεκριμένη θεραπεία. Ποιους θέλουμε να προστατεύσουμε; Όλους. Αλλά αυτό είναι αδύνατον με έναν ταχύτατα μεταδιδόμενο ιό».

«Η ανοσία των πολλών που θα προστατεύσει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό ακόμα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν ύπουλο εχθρό», τόνισε ο κ. Τσιόδρας

Χαρδαλιάς: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι απόλυτος κρίσιμες και αυτό πρέπει να είναι στο μυαλό όλων μας. Εχουμε λάβει εγκαίρως μέτρα ώστε να μην γίνουμε Ιταλία. Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα», τόνισε αρχικά με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Να είστε σίγουροι ότι στο χρόνο που πρέπει θα λάβουμε όποια επιπλέον μέτρα πρέπει. Να μην χαθούν άνθρωποι, εξαιτίας της δικής μας απερισκεψίας, που θα μπορούσαν να μην είχαν νοσήσει», συνέχισε.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού από διάφορες χώρες και σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε πτήσεις από Αγγλία.

Πηγή: Κορονοϊός: Ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα – Στους 13 οι νεκροί (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα