Κλιμακώνεται το τουρκικό εμπρηστικό κρεσέντο – «Συνένοχη η Ελλάδα στο πραξικόπημα»

  • Ευθείς βολές πως η Ελλάδα προστατεύει τους τρομοκράτες και γίνεται συνένοχη
  • Πυρά εναντίον του Σταύρου Κοντονή για την απόφαση του ΣτΕ
  • «Το παγκόσμιο δίκαιο δεν προστατεύει πραξικοπηματίες», προσθέτει

Στο στόχαστρο του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, μπήκε η Ελλάδα μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον ένα από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος.

«Η Ελλάδα, που είναι μέλος της Ε.E. φαίνεται να προστατεύει καθαρά τα μέλη της οργάνωσης FETO, που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Επιπλέον με το να απελευθερώνει τους πραξικοπηματίες, σημαίνει ότι τώρα τους ενθαρρύνει πλέον. Το πραξικόπημα θεωρείται το πιο το πιο απάνθρωπο έγκλημα. Η Ελλάδα προστατεύοντας αυτούς τους τρομοκράτες, γίνεται συνένοχος. Ακόμη περισσότερο, έχει καταστεί ένα κράτος που επιβραβεύει πραξικοπηματίες, αφήνοντάς τους ελεύθερους».

Ωστόσο, ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων δεν έμεινε μόνο σε αυτά χαρακτηρίζοντας ακόμη πιο προκλητικό τον Σταύρο Κοντονή από τον Πάνο Καμμένο.

«Είναι καθαρές οι προθέσεις της Ελλάδας η οποία οργανώνει προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο στις οποίες συμμετέχει και ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνάς της ενώ η Τουρκία έδινε σοβαρό αγώνα ενάντια στους τρομοκράτες με την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας. Βλέπουμε καθαρά τις προθέσεις της», σημείωσε ο Ομέρ Τσελίκ και συνέχισε: «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας ο οποίος άρχισε να συναγωνίζεται τον Υπουργό Άμυνας πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει ότι θα αφεθούν ελεύθεροι οι πραξικοπηματίες. Αυτή είναι μεγαλύτερη προκλητική ενέργεια και από αυτές του Υπουργού Άμυνας».

Εξήγησε δε πως όλα αυτά δεν αφορούν την απονομή δικαιοσύνης: «απέναντι σε αυτή την εικόνα κανείς να μην μας μιλά για δικαιοσύνη. Αυτή η εικόνα δεν είναι εικόνα δικαιοσύνης. Το παγκόσμιο δίκαιο δεν προστατεύει πραξικοπηματίες. Η Ελλάδα καταπατάει το δίκαιο για να προστατεύσει πραξικοπηματίες. Το διεθνές δίκαιο έχει γίνει όμηρός της για να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες. Η Ελλάδα που συμπεριφέρεται άδικα σε κάθε επίπεδο αρέσκεται να αναφορές τύπου “διεθνές δίκαιο” και “σχέσεις καλής γειτονίας”. Δεν δίνει όμως καμία σημασία όταν ενθαρρύνει και προστατεύει πραξικοπηματίες».

«Η Ελλάδα η οποία στο παρελθόν έχει πληγωθεί από πραξικοπήματα, δεν μπορεί να δώσει εξήγηση βάσει δικαίου πώς προστατεύει τρομοκράτες που εμπλέκονται σε απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα μας. Δεν μπορεί να αμαυρώνει έτσι το δίκαιο. Με το δρόμο που έχει επιλέξει η Ελλάδα, διαφαίνεται ότι δεν προτιμά το δρόμο σεβασμού, δεν δίνει σημασία στο δίκαιο και αντί για τις σχέσεις καλής γειτονίας προτιμά μια άλλη στάση», κατέληξε.

πηγή