Κική Δημουλά: Δημοσία δαπάνη η κηδεία – Τα ακριβή αίτια του θανάτου της

Θλίψη σκόρπισε σε ολόκληρη τη χώρα, ο θάνατος της σπουδαίας ποιήτριας Κικής Δημουλά, το απόγευμα του Σαββάτου.

Η κηδεία της Κικής Δημουλά θα γίνει δημοσία δαπάνη, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Η απόφαση ελήφθη ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ποιήτρια που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε ότι θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη της και το έργο της.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο της Κικής Δημουλά

Η γνωστή και πολυβραβευμένη ποιήτρια Κική Δημουλά υπέκυψε στην λοίμωξη του αναπνευστικού και τα καρδιολογικά της προβλήματα ούσα διασωληνομένη στην εντατική του νοσοκομείου «Υγεία». Το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν που νοσοκομείου που βρισκόταν η Κική Δημουλά αναφέρει:

«Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Κική Δημουλά προσήλθε  στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ στις 02/02/20 λόγω χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας. Σήμερα στις 22/02/20 και ώρα 17:56 απεβίωσε λόγω καρδιακής ανακοπής σε έδαφος σοβαρής χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και καρδιακής ανεπάρκειας».

Πηγή: Κική Δημουλά: Δημοσία δαπάνη η κηδεία – Τα ακριβή αίτια του θανάτου τηςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα