Καταγγελία ότι παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν αστυνομικό στον Έβρο

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον Έβρο, όπου πλέον ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες περιπολούν με την ανοχή (και κάποιες φορές την υποστήριξη) των Αρχών τα σύνορα. Όπως έγινε γνωστό την Κυριακή 8 Μαρτίου μάλιστα, μία από αυτές τις ομάδες πυροβόλησαν εναντίον ενός αστυνομικού τις προηγούμενες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα αποτελούμενη από κυνηγούς, εθνοφύλακες και άλλους αυτοαποκαλούμενους «πατριώτες», τις νυχτερινές ώρες της Πέμπτης, «περιπολούσε» στην συνοριακή περιοχή του Νότιου Έβρου, στις Φέρες, κοντά στο Δέλτα του ποταμού, μερικά χιλιόμετρα μέσα στην ενδοχώρα. Η παραστρατιωτική ομάδα παρακολούθησε τις κινήσεις αστυνομικού και στη συνέχεια τον πυροβόλησε, θεωρώντας ότι πρόκειται για πρόσφυγα που έχει μπει στο ελληνικό έδαφος.

Ο αστυνομικός, για καλή του τύχη, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο που σταμάτησε τη σφαίρα και γλίτωσε με ελαφρύ τραυματισμό. Το περιστατικό επιβεβαιώνεται τόσο από αστυνομικές πηγές όσο και από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες. Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τις ανεξέλεγκτες ένοπλες ομάδες που υποκαθιστούν τον νόμο. 

Το περιστατικό επιβεβαιώνει, παράλληλα, και την εντολή που δόθηκε την επόμενη μέρα από το αρχηγείο του ΓΕΣ, ώστε οι παραστρατιωτικοί να μην δρουν ανεξέλεγκτοι αλλά να βρίσκονται μέσα σε στρατιωτικά περίπολα.

(Με πληροφορίες από tvxs.gr)

Πηγή: Καταγγελία ότι παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν αστυνομικό στον Έβροaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα