Καταγγελία της Die Linke για συντονισμένη επιχείρηση γερμανών νεοναζί στον Έβρο

Μία καταγγελία της Die Linke, που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στη Γερμανία, κάνει λόγο για συντονισμένες επιχειρήσεις προσέγγισης των ελληνοτουρκικών συνόρων από γερμανικές νεοναζιστικές οργανώσεις.

Η Katharina König-Preuss, υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμού της Die Linke στο κρατίδιο της Θουριγγίας, κατήγγειλε ότι από πληροφορίες, ιντερνετικά τσατ και καλέσματα «Γερμανοί Νεοναζί προσπαθούν να προσεγγίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και να διαμαρτυρηθούν υπέρ του κλεισίματος της οδού σε πρόσφυγες και μετανάστες».

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα για να εμποδίσουμε τους Γερμανούς νεοναζί να φτάσουν στην Ελλάδα. Υποστηρίζω γενικά τα ανοιχτά σύνορα, αλλά αυτό δεν ισχύει αν οι νεοναζί θέλουν να ξεκινήσουν να επιτίθενται σε ευάλωτους ανθρώπους. Το καθήκον εδώ είναι να αποτρέψουμε τους νεοναζί και να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.

 

Επιπλέον, όπως καταγγέλλει αντιφασιστική σελίδα της Νέας Υόρκης, ο ηγέτης της ακροδεξιάς οργάνωσης “Generation Identity” της Αυστρίας ταξίδεψε με τη σύζυγό του στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να κάνουν ξεκάθαρο στους πρόσφυγες πως «Δεν θα κάνουν την Ευρώπη πατρίδα τους».

 

Πηγή: Καταγγελία της Die Linke για συντονισμένη επιχείρηση γερμανών νεοναζί στον Έβροaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα