Καταγγελία για το γηροκομείο: «Υπογράψτε ότι αν υπάρξει κρούσμα, δεν φέρουμε ευθύνη»

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα με τα 40 και πλέον κρούσματα κορονοϊού που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη της κόρης μίας ηλικιωμένης που διαμένει στο συγκεκριμένο γηροκομείο, η οποία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Mega, το ίδρυμα απέστειλε χαρτί να υπογράψουν, το οποίο που έλεγε ότι σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού, το γηροκομείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άλλο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε», εξήγησε η γυναίκα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορονοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια».

Διαβάστε περισσότερα