Καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα – Ποιοι θα δουν σήμερα χρήματα στον λογαριασμό τους

«Ανάσα» για πολλούς πολίτες είναι η σημερινή ημέρα, καθώς καταβάλλονται στους δικαιούχους, συντάξεις, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα.

Αναλυτικά:

Συντάξεις

Ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2019. Το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις σήμερα, ενώ θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.

Επιδόματα

Επίσης, σήμερα, Παρασκευή, καταβάλλεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αλλά και τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ, καθώς η 25η του μήνα που είναι η σταθερή ημερομηνία καταβολής τους είναι Σάββατο.

Πραγματοποιείται παράλληλα και η πληρωμή της β’ δόσης για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ. Το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτηση Α21.

Σήμερα καταβάλλεται και το επίδομα στέγασης σε όλους όσοι υπέβαλαν αιτήσεις, και αυτές εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019. Συνολικά θα καταβληθούν 49,57 εκατομμύρια ευρώ σε 230.001 δικαιούχους (πάνω από 609.000 άτομα). Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή και υπέβαλαν αίτηση τον Απρίλιο.

Αναδρομικά

Σήμερα αναμένεται να γίνει η πληρωμή της β’ δόσης και των αναδρομικών. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν το επίδομα ενοικίου μηνός, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα