Κατά της μεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ οι ΗΠΑ – «Οι οικογένειες πρέπει να είναι μαζί» (εικόνες)

  • «Οι οικογένειες πρέπει να είναι μαζί (Families Belong Together)», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών
  • Πάρα την υπαναχώρηση του Τραμπ, υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000 παιδιά παραμένουν χωρισμένα από τους γονείς τους
  • Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη

Την αντίθεσή τους στη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασαν οι αμερικανοί, πραγματοποιώντας περισσότερες από 630 διαδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας.

«Οι οικογένειες πρέπει να είναι μαζί (Families Belong Together)», ήταν ένα από τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών, που ζήτησαν την άμεση επανένωση των οικογενειών – και κατά κύριο λόγο των παιδιών με τους γονείς τους – που χωρίστηκαν το τελευταίο διάστημα στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Πάρα την υπαναχώρηση του Τραμπ, υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000 παιδιά παραμένουν χωρισμένα από τους γονείς τους. Μη κυβερνητικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν φόβους ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν τηρηθεί αρχεία που να καθιστούν εφικτή την επανένωση των γονιών με τα παιδιά.

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη, με τους Αμερικανούς να δηλώνουν περίτρανα τη στήριξή τους στους πρόσφυγες.

«Η πολιτική αυτή είναι ενάντια στα θεμέλια του έθνους μας», «Το λέμε δυνατά, το λέμε καθαρά: Οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι», ήταν μερικά μόνο από τα συνθήματά τους.

πηγή