Κατάληψη της πλατείας Σαπφούς στο κέντρο της Μυτιλήνης από πρόσφυγες και μετανάστες

Σε κατάληψη της πλατείας Σαπφούς, στο κέντρο της Μυτιλήνης, προχώρησαν αρκετές δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων πολλά γυναικόπαιδα, επιμένοντας πως ο νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Μυτιλήνης με σοβαρό χρόνιο καρδιακό πρόβλημα, είναι νεκρός επειδή αυτό τους είπαν «μεταφραστές που εργάζονται στη Μόρια».

Όπως είπαν δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, αν δεν εξετασθεί άμεσα το αίτημα χορήγησης ασύλου που έχουν υποβάλει.

Στην πλατεία Σαπφούς όπου έστησαν ήδη σκηνές, έφθασαν το μεσημέρι συμμετέχοντας σε διαδήλωση περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησε από τον καταυλισμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας, ενώ από εκείνη την ώρα πραγματοποιούν συνεχώς υπαίθριες μουσουλμανικές θρησκευτικές τελετές και διαδηλώνουν.

Σημειώνεται πάντως, ότι οι παραπάνω δεν αναμίχθηκαν στην σημερινή συγκέντρωση συμπαράστασης στους 35 πρόσφυγες και μετανάστες – κυρίως αφρικανικής καταγωγής οι συγκεκριμένοι – που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στη διάρκεια επεισοδίων στον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι δικάζονται την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιουλίου. Η συγκέντρωση αυτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στον ίδιο χώρο, και διαλύθηκε ειρηνικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή