Κατάθεσε έφεση ο Ολυμπιακός – Δεν θέλει να συνεχιστεί το ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε, τελικά, την Τρίτη (26/3), στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, κατά της απόφασης της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, η οποία έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι της Κυριακής 17 Μαρτίου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν αντιμέτωπες για την υπόλοιπη διάρκεια του ματς, δηλαδή το 70ο λεπτό της αναμέτρησης.

Να θυμίσουμε ότι οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών, με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 94.500 ευρώ, για τα επεισόδια που έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Σας είχαμε αναφέρει το ενδεχόμενο να γίνει δεκτή η ένσταση του Παναθηναϊκού, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην πειθαρχική Επιτροπή της Super League, με βάση τα όσα αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας. Θυμηθείτε το χρονικό των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ, αλλά και το πώς έγινε το «ντου» στον πάγκο του Ολυμπιακού στο 5ο λεπτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ερυθρόλευκοι», θέλουν την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης προκειμένου, αν δεν δικαιωθούν, και τελικά συνεχιστεί το παιχνίδι, να εκτίσει στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός τη μία από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί για τα επεισόδια.

Σημειώνεται πως ο ΚΑΠ αναφέρει ρητά ότι ο αγώνας, αν συνεχιστεί, αυτό πρέπει να γίνει με τους ίδιους όρους του παιχνιδιού που διεκόπη. Αυτό σημαίνει και με φιλάθλους των «πράσινων» στην εξέδρα.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, συνεδριάζει κάθε Τετάρτη. Για τις 27/3 υπάρχουν άλλες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και οι εφέσεις του ΟΦΗ και του Αιγινιακού. Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι η έφεση του Ολυμπιακού να εκδικαστεί την Τετάρτη 3/4, εκτός αν προγραμματιστεί, άλλη – έκτακτη – συνεδρίαση.

Διαβάστε περισσότερα