«Καμπανάκι» από το Κτηματολόγιο: Τέλος η παράταση – Σε ποιες περιοχές εκπνέει η προθεσμία

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο σε όλη την Ελλάδα, ενώ εκπνέει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Για την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, στην οποία η προθεσμία υποβολής δηλώσεων έληξε στις 14 Οκτωβρίου 2019, το συνολικό ποσοστό δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης», ξεπέρασε το 68%.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικό Κτηματολόγιο, σχετικά με τις δηλώσεις στις περιφερειακές ενότητες όπου η προθεσμία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, τα ποσοστά συλλογής συνεχώς βελτιώνονται. Ήδη το συνολικό ποσοστό συλλογής δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης» φτάνει σε 68% με ενδείξεις για περαιτέρω αύξηση τις επόμενες ημέρες. Στα νησιά Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως και Ρόδος το συνολικό ποσοστό δηλώσεων αγγίζει το 97% ενώ στη Λάρισα ξεπέρασε το 78%.

Τον Σεπτέμβριο, επίσης, σημειώθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή δικαιωμάτων για το 2019, ξεπερνώντας τα 700.000.

Κατά τα λοιπά, στις περιφερειακές ενότητες, στις οποίες λήγει η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων στις 31 Οκτωβρίου 2019, η πορεία των δηλώσεων κρίνεται ικανοποιητική και αντίστοιχη του προηγούμενου μήνα καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία και τις προβλέψεις, αναμένεται να ξεπεράσει τον συμβατικό στόχο του 55% μέχρι το τέλος του μήνα, που είναι και προϋπόθεση για την ασφαλή μετάβαση στα επόμενα στάδια της κτηματογράφησης.

Για ποιες περιοχές εκπνέει η προθεσμία

Επί του παρόντος η διαδικασία κτηματογράφησης συνεχίζεται για όσους πολίτες δεν έχουν προσέλθει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης, χωρίς την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων προστίμων για όσους προσέλθουν εγκαίρως δεδομένου ότι όπως γίνει γνωστό από τη νέα χρονιά θα πρέπει να αναμένεται ενεργοποίηση τους.

Ωστόσο, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις παρακάτω περιοχές θα πρέπει να σπεύσουν δεδομένου ότι η διορία εμπρόθεσμων δηλώσεων εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου και δεν πρόκειται να δοθεί καμία άλλη παράταση.

Οι συγεκριμενες περιφερειακές ενότητες είναι οι εξής: Δραμας/Ξάνθης, Θάσου/Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας/Φωκίδας, Ευρυτανίας/Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λασιθίου, Ηρακλείου 1, Δυτικής Αττικής και Μαγνησίας.

Πηγή: «Καμπανάκι» από το Κτηματολόγιο: Τέλος η παράταση – Σε ποιες περιοχές εκπνέει η προθεσμίαaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα