«Κέρασαν» συνθήματα τον Χαρδαλιά οι εργαζόμενοι της νύχτας – Μπάρμαν, χορεύτριες και επιχειρηματίες στο Σύνταγμα

«Αν δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση να αποχωρήσουν» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της νύχτας στην κυβέρνηση.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας πλήθος εργαζομένων του χώρου της διασκέδασης και της εστίασης πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, αναφορικά με τα νυχτερινά κέντρα, σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η διασπορά του κορονοϊού.

Η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή έγινε ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα, ενώ αρχικά οι διαμαρτυρόμενοι, που ήταν 500 περίπου, βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια στη λεωφόρο Αμαλίας, η οποία και έκλεισε.

Οι συγκεντρωμένοι μίλησαν για ένα άδικο μέτρο που θα αυξήσει την ανεργία, ενώ επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην κινητοποίηση τόνισαν ότι τηρούν τα μέτρα και πως θα πληγούν σε μεγάλο βαθμό από το κλείσιμο των κέντρων τα μεσάνυχτα.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση και η χορεύτρια Αναστασία Γιούσεφ, ο Γιάννης Βασιλείου, όπως και η ηθοποιός Τραϊάνα Ανανία.

«Ζητάμε να εργαστούμε ακόμα και με μέτρα. Βλέπω γύρω μου ανθρώπους που έχουν πανικοβληθεί να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει. Ζητάμε το δίκιο μας. Από τα καρναβάλια και μετά δεν έχω δουλέψει καθόλου. Πώς θα ζήσουμε; Είμαστε και εμείς εργαζόμενοι. Θα διαλυθούν οικογένειες. Οι άνθρωποι αυτοί δεν διασκεδάζουν στα μπαρ, δουλεύουν. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν αυτοί που βγάζουν τους νόμους. Αν δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση, ας φύγουν. Τι πιο όμορφο από αυτό; Ας πουν την αλήθεια και ας αφήσουν κάποιον άλλον να πάρει τις αποφάσεις.» δήλωσε σε έντονο ύφος, μιλώντας στο protothema.gr, η χορεύτρια Αναστασία Γιούσεφ.

Την αγανάκτησή του εξέφρασε και ο τραγουδιστής Γιάννης Βασιλείου. «Ζητάμε να αλλάξει το ωράριο. Είναι θάνατος! Οι εργαζόμενοι μειώνονται στο ήμισυ. Τα λεφτά δεν είναι τα ίδια. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε να τους δώσω δέκα ευρώ για να πάρουν γάλα και πατάτες στα παιδιά τους. Πώς θα ζήσουν;».

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ακούσει την κραυγή αγωνίας χιλιάδων εργαζομένων και να επανορθώσει το τεράστιο λάθος που έχει κάνει. Εκτός και αν δεν έχουν την ικανότητα να το κάνουν…

Διαβάστε περισσότερα