Κάτι νέο για τη γυναίκα στο διαδίκτυο

κοσμήματα faux bijoux και γυναικεία αξεσουάρ

Κάτι νέο δημιουργήθηκε στο χώρο των ηλεκτρονικών καταστημάτων ,αφορά κοσμήματα faux bijoux και γυναικεία αξεσουάρ, μας έκανε άριστη εντύπωση και η ομάδα του www.epirusportal.gr, ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης κ. Θοδωρή Καπετάνιο προκείμενου να πει λίγα λόγια για αυτή την επιχειρηματική προσπάθεια.

Η σχέση σας με την Ήπειρο

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία στο www.epirusportal.gr. Η σχέση μου με την Ήπειρο στο παρελθόν περιοριζόταν σε ταξίδια αναψυχής και κάποιες περιόδους λόγω άλλης επαγγελματικής δραστηριότητας σε επαγγελματικά ταξίδια. Η δημιουργία όμως του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ήπειρο και κυρίως την πόλη των Ιωαννίνων. Συνεργάτες δραστηριοποιούνται στην πόλη, μεταξύ των οποίων η εταιρεία κατασκευής του e – shop www.webtarget.gr , καθώς και κάποιοι σχεδιαστές και κατασκευαστές των κοσμημάτων. Αδημονούμε για την επιστροφή στην κανονικότητα, την άρση απαγόρευσης μετακινήσεων και με ασφάλεια, δράττοντας την πρώτη ευκαιρία να επισκεφθούμε ξανά την Ήπειρο.

Πείτε μας λίγα λόγια για την επιχείρησή σας

Πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα με έδρα τον Πειραιά, δραστηριοποιούμαστε στο χώρο των χειροποίητων κοσμημάτων και των αξεσουάρ. Εκτός από τη διαδικτυακή παρουσία μέσω του e – shop μας, μπορείτε να μας βρείτε και στα social media. Η εταιρεία μας διαθέτει σύνηθες μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας, η οποία έχει ως βάση εμένα και τη σύζυγο με διακριτούς ρόλους. Χωρίς όμως τους συνεργάτες μας δεν θα είχαμε λόγο ύπαρξης. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των κοσμημάτων γίνεται στη χώρα μας, όπως και η πλειοψηφία των αξεσουάρ που διαθέτουμε. Στόχος μας ο συνδυασμός ποιότητας, μοναδικότητας και ανταγωνιστικών τιμών. Δουλεύουμε με την αλήθεια και προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σαφείς και ακριβείς σε αυτό που διαθέτουμε. Θα το διαπιστώσετε αμέσως, κάνοντας μια περιήγηση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Όλα μας τα προϊόντα διαθέτουν τουλάχιστον δύο φωτογραφίες καθώς και αναλυτική περιγραφή των χαρακτηριστικών τους.

Πώς λάβατε την απόφαση για τη δημιουργία της επιχείρησης;

Όλα ξεκίνησαν από την αγάπη της συζύγου για το κόσμημα, τα αξεσουάρ, γενικότερα την γυναικεία εμφάνιση και τη δική μου διάθεση για «επιχειρείν». Ο συνδυασμός αυτών των δύο δεδομένων αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία της εταιρείας. Μάλιστα ο διακριτικός τίτλος της επιχείρησης, το www.kallirroi.gr , ανήκει στη σύζυγο, αφού αυτό είναι και το όνομά της.

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορεί να έχουν

Απευθυνόμαστε στη γυναίκα και σε οποιοδήποτε επιθυμεί να προσφέρει ένα δώρο σε μία γυναίκα. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείς να συνδυάσεις την αγορά χειροποίητου κοσμήματος, αξεσουάρ, όπως τσάντες, πορτοφόλια, φουλάρια, εσάρπες, αξεσουάρ μαλλιών, αλυσίδες γυαλιών, μπρελόκ, καθώς και εποχιακά όπως γούρια, παρεό, τσάντες θαλάσσης. Αρκετά από τα αξεσουάρ είναι επίσης χειροποίητα. Προϊόντα για κάθε style, στην πόρτα σας σε όλη την Ελλάδα με λίγα μόνο click. Ασφάλεια συναλλαγών, άτοκες δόσεις, εκπτωτικά κουπόνια, αλλαγή διάθεσης και ψυχολογίας. Είμαστε στην αρχή, και ως ζωντανός οργανισμός έχουμε ως στόχο να εξελιχθούμε, να εμπλουτίσουμε την γκάμα μας και να προσφέρουμε και άλλες υπηρεσίες που θα δείτε στην πορεία.

Πείτε μας μία – δύο επιχειρήσεις που θαυμάζετε

Υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς με αξιοπρόσεκτα αποτελέσματα. Θεωρώ πώς όσο μεγάλη και επιτυχημένη είναι μια επιχείρηση θα πρέπει να έχει πελατοκεντρικό χαρακτήρα και προσανατολισμό. Καλύτερη επιβράβευση επιτυχίας από έναν ικανοποιημένο πελάτη, δεν υπάρχει. Άλλωστε, το business δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε μία ή δύο εταιρείες. Θα ήθελα, λοιπόν, να σταθώ σε δύο, οι οποίες δεν είναι ευρέως γνωστές, αλλά παρουσιάζουν υποδειγματική συμπεριφορά, αφού είχα τη δυνατότητα ως πελάτης να κάνω χρήση των υπηρεσιών και των προϊόντων τους. Αναφέρομαι στην εταιρεία www.webtarget.gr, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο κατασκευής ιστοσελίδων, e-shops, του hosting, παρέχοντας παράλληλα γραφιστικές υπηρεσίες και προώθηση στα social media. Η εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή του δικού μου e-shop. Η ταχύτητα, η ευελιξία, η οργάνωση και η προσήλωση στην κατανόηση του project ήταν υποδειγματική και την καθιστά ως έναν από τους πλέον αξιόπιστους συνεργάτες. Η δεύτερη εταιρεία είναι η www.vetrolights.gr, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του φωτισμού, φωτιστικών, gadgets και σε ηλεκτρολογικές εργασίες. Άμεσες και οικονομικές λύσεις, όμορφα προϊόντα και εργασία με συνέπεια.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;

Ανέκαθεν οι εποχές χαρακτηρίζονταν δύσκολες. Πόσο μάλλον στη χώρα μας, στην οποία δεν παρέχεται το ευνοϊκότερο περιβάλλον για επιχειρηματικές προσπάθειες. Το timing σχεδόν πάντα δεν είναι σωστό, οι νοοτροπίες γνωστές, ο ανταγωνισμός αθέμιτος και μεγάλος, το παραεμπόριο ανίκητο, η φορολογία υψηλή, η ρευστότητα περιορισμένη. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα προβλήματα, τα οποία μπορεί κάποιος να σκεφτεί και να αποτελέσουν τροχοπέδη για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αν τον τελευταίο χρόνο, συνυπολογίσει κάποιος και τον εφιάλτη του covid, τότε το puzzle σχεδόν ολοκληρώνεται, αλλά είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι, είναι στο πρόγραμμα και ξεπερνιούνται. Στη δική μου περίπτωση, όσο και αν η τεχνολογία έχει προχωρήσει και παρέχει λύσεις, ο περιορισμός των μετακινήσεων και η άμεση επαφή με συνεργάτες αποτέλεσε το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τι θα λέγατε σε αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν μία νέα επιχείρηση

Αρχικά θα πρέπει να πούμε ότι μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Από τη στιγμή που αποφασίζεις να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, θα πρέπει να ξέρεις ότι όλη την ημέρα αφιερώνεις χρόνο για αυτή. Περιθώρια χαλάρωσης δεν υπάρχουν. Όσο σωστό και αν είναι το business plan, όσο λαμπρή και να είναι η ιδέα του project, η διάθεση του χρόνου είναι απαιτούμενη και αναγκαία συνθήκη. Για να γίνει και ικανή, ασφαλώς απαιτούνται και άλλα πράγματα. Επίσης, ένα άλλο βασικό στοιχείο που απαιτείται είναι η άμεση δυνατότητα προσαρμογής σε διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.