«Κάποιες σοροί νεκρών στο Μάτι ίσως να μην ταυτοποιηθούν ποτέ» (video)

Η τραγωδία από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι είναι μεγάλη με τους συγγενείς των αγνοουμένων να ζουν δικό τους δράμα. Το ενδεχόμενο μάλιστα κάποιοι σοροί νεκρών να μην ταυτοποιηθούν ποτέ κάνει ακόμη μεγαλύτερο τον πόνο.

Η Υποστράτηγος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Πηνελόπη Μηνιάτη που έχει αναλάβει τον άχαρο ρόλο της ταυτοποίησης των θυμάτων της πυρκαγιάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ δεν έκρυψε ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα. 

Η κα. Μηνιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση της μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways» η οποία εκτελώντας στο δρομολόγιο Λάρνακα-Πράγα, κατέπεσε στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005.

Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο να μην ταυτοποιηθεί κάποια σορός είπε: «Μπορεί.. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Στο «Helios» τρεις άνθρωποι δεν βρέθηκαν ποτέ, παρόλο που ήταν μια «κλειστή λίστα» σε ένα αεροπλάνο. Αυτή η περίπτωση είναι πολύ δυσκολότερη, τεχνικά το ονομάζουμε «ανοικτό σύστημα». Μετά βρίσκονται σοροί, μπορεί… είναι κάτι που το περιμένουμε»

 

πηγή