Ισπανία: «Το πιο πιθανό είναι να δούμε αγώνες από την τηλεόραση», είπε ο Πέδρο Σάντσεθ

«Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών», τόνισε, μεταξύ άλλων, το Σάββατο (02/05) στη ενημέρωση του προς τα ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως αν και είναι περισσότερο φίλος του μπάσκετ, είναι πολύ πιθανό, εφόσον ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, οι αγώνες να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στο restart του ποδοσφαίρου είπε: «Είμαι περισσότερο οπαδός του μπάσκετ απ΄ ότι του ποδοσφαίρου, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα, θα αποφασίσουν γι΄ αυτό οι ομοσπονδίες και οι λίγκες.

Ξεκινήσαμε με το να επιτρέψουμε τις ατομικές προπονήσεις στα ομαδικά σπορ, ελπίζουμε σύντομα να γίνουν και τα υπόλοιπα, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα δούμε αγώνες από την τηλεόραση και όχι μέσα από τα στάδια».

«Πολύ το φοβάμαι αυτό. Μπορούν να διεξαχθούν ατομικές προπονήσεις και τα βασικά επαγγελματικά πρωταθλήματα να συνεχιστούν», υπογράμμισε ο Σάντσες ως ένα από τα μέτρα της αποκλιμάκωσης μετά το συμβούλιο των υπουργών στις 28 Απριλίου, αναφερόμενος στην φάση μηδέν που ξεκινά στις 4 Μαΐου.

Αυτή θα είναι η ημερομηνία στην οποία οι αθλητές θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο γήπεδο, σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρωτόκολλα και κάτω από τις οδηγίες της LaLiga. Υπάρχουν ομάδας, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει την ημερομηνία επιστροφής στη δράση.

Οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν και οι υπάλληλοι που εργάζονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν δώσει ραντεβού για τις 11 Μαΐου. Τις προηγούμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται οι παίκτες των ομάδων της LaLiga θα περάσουν από τα τεστ που θα υποβληθούν, για να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα πριν την επιστροφή (πιθανότατα) στις κανονικές προπονήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA, με βάση τις τελευταίες της αποφάσεις, δίνει το δικαίωμα σε χώρες και ομοσπονδίες να αποφασίσουν οι ίδιες για το μέλλον των πρωταθλημάτων τους και να ορίσουν τις ομάδες για τα ευρωπαϊκά κύπελλα… Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι η UEFA ζήτησε, άλλωστε, τις τελικές βαθμολογίες από τις χώρες – μέλη της ως τις 3 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΟΥ έστειλε, πάντως, μήνυμα στην σε UEFA αναφέροντας: «Κρατήστε το «λουκέτο» στα γήπεδα μέχρι τα τέλη του 2021».

Πηγές: naftemporiki.gr, marca.es

Πηγή: Ισπανία: «Το πιο πιθανό είναι να δούμε αγώνες από την τηλεόραση», είπε ο Πέδρο Σάντσεθaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα