Θεσσαλονίκη: Στο ψυχιατρείο και όχι στη φυλακή 50χρονος που στραγγάλισε την 71χρονη μητέρα του

Θεραπευτικά μέτρα που συνιστούν 5ετή νοσηλεία σε δημόσιο ψυχιατρικό νοσοκομείο επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 50χρονο μητροκτόνο. Ο κατηγορούμενος στραγγάλισε την 71χρονη μητέρα του, τον Αύγουστο του 2018, μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν, στην περιοχή της Πυλαίας.

Κατά πλειοψηφία (6-1),το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο δράστης δεν καταλάβαινε τι έκανε καθώς πάσχει από σχιζοφρένεια παρανοϊκού τύπου. Ανάλογη ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος, την ώρα του εγκλήματος βρισκόταν σε παραληρηματική κατάσταση και δεν αντιλαμβανόταν τις πράξεις του, παντελώς.

Στην απολογία του, ο ίδιος δεν μπόρεσε να εξηγήσει πως διέπραξε το έγκλημα. Δεν θυμόταν τίποτα. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι την προηγούμενη ημέρα εξήλθε από το ψυχιατρείο, ύστερα από τριήμερη ακούσια νοσηλεία. Οι ψυχίατροι διέγνωσαν πως πάσχει από σχιζοφρένεια αλλά του επέτρεψαν να επιστέψει στο σπίτι του.

Ο κατηγορούμενος σχημάτισε διπλή θηλιά με μια ζώνη, προκαλώντας το θάνατο της μητέρας του από ασφυξία. Τη σορό της άτυχης γυναίκας βρήκε ο πατέρας του και όταν τον ρώτησε τι έγινε, ο γιος παραδέχτηκε ότι τη σκότωσε ύστερα από διένεξη που είχαν επειδή τον πίεζε να πάρει τα χάπια του.

Πηγή: Grtimes.gr

Διαβάστε περισσότερα