Η UEFA ανέβαλε τους τελικούς σε Champions League και Europa League λόγω του κορονοϊού

Στην αναβολή και των τριών τελικών των κορυφαίων διοργανώσεων της, σε επίπεδο συλλόγων, προχώρησε η UEFA, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας οι τελικοί στο Champions League Ανδρών/Γυναικών, όπως και στο Europa League. Διοργανώσεις που είχαν διακοπεί από την UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί απόφαση για το πότε (και αν) θα πραγματοποιηθούν οι τρεις τελικοί. Τι θα γίνει με τα εθνικά πρωταθλήματα…

Υπενθυμίζεται ότι στην UEFA είχαν κάνει λόγο για επανέναρξη δραστηριοτήτων στις 14 Απριλίου και ανέφεραν ότι ο τελικός του Champions League μπορεί να γίνει στις 27 Ιουνίου. Νωρίτερα, είχε πάρει αναβολή το Euro 2020 για το καλοκαίρι του 2021.

Ο τελικός του Champions League Ανδρών επρόκειτο να διεξαχθεί στις 30 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, των Γυναικών στις 24 Μαΐου στη Βιέννη, ενώ η ακροτελεύτια συνάντηση στο Europa League είχε προγραμματιστεί για τις 27 Μαΐου, στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

«Η ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα ως αποτέλεσμα της διάσκεψης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, υπό την προεδρία του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, θα αναλύσει τις διαθέσιμες επιλογές. Η ομάδα έχει ήδη ξεκινήσει να μελετά το καλαντάρι. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε εύθετο χρόνο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τι θα γίνει με τα εθνικά πρωταθλήματα

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν πυρετώδεις διεργασίες στην UEFA, με αφορμή την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και την Κυριακή (22/03), λεγόταν πως είναι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Το επιτελείο της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας εξέταζε όλα τα ενδεχόμενα για το υπόλοιπο της περιόδου στα πρωταθλήματα της «Γηραιάς Ηπείρου» και σύντομα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα αποφασίστηκε η παράταση της εφετινής σεζόν έως τις 30/06, έτσι ώστε να τελειώσουν τα εθνικά πρωταθλήματα και οι διασυλλογικές διοργανώσεις (Champions και Europa League), αλλά, από τη στιγμή που η πανδημία επιμένει, δεν αποκλείεται να παρθούν διαφορετικές αποφάσεις.

Όπως ανέφερε η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe», η UEFA εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο λήξης της περιόδου στις 31 Ιουλίου, ενώ στο «τραπέζι έπεσε» και το σενάριο να πάει ένα μήνα αργότερα, δηλαδή, στις 31 Αυγούστου. Εφόσον επαληθευτεί κάτι τέτοιο, τότε τα προκριματικά των Champions και Europa League της σεζόν 2020/2021 θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο και κατ΄ επέκταση όλη η σεζόν θα παραταθεί.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της νόσου, καθώς η UEFA θα περιμένει τις αποφάσεις των επιστημόνων και μετά θα λάβει την τελική της απόφαση.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Η UEFA ανέβαλε τους τελικούς σε Champions League και Europa League λόγω του κορονοϊούaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα