Η Apple δίνει ώθηση στις αγορές (εικόνες)

Εικόνα ανάκαμψης έχουμε την Παρασκευή (3/8) στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι επενδυτές αφήνουν για λίγο κατά μερός τις ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο και το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο και στρέφουν την προσοχή στον τεχνολογικό κλάδο και το πανηγυρικό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί μετά την εκτίναξη της κεφαλαιοποίησης της Apple πάνω από το 1 τρισ. δολάρια. Την θετική τάση ακολουθεί και το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου ωστόσο ακόμη μία συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικά χαμηλό τζίρο.

Στην τελευταία συνεδρίαση μίας εβδομάδας, που χαρακτηρίστηκε από αστάθεια, ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,6% στις 14:20 ώρα Ελλάδος. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,7%, στη Φραγκφούρτη ο DAX εξασφαλίζει κέρδη 0,5%, ενώ ο CAC 40 είναι στο +0,4%. Κέρδη 0,7% εμφανίζει και ο FTSE MIB στο Μιλάνο- παρά το σφυροκόπημα που δέχονται τα ιταλικά ομόλογα σήμερα- ενώ ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται περίπου 0,4% προσεγγίζοντας τις 756 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών κυμαίνεται κοντά στα 9 εκατ. ευρώ.

Στον πανευρωπαϊκό δείκτη ξεχωρίζει ο κλάδος τεχνολογίας με άνοδο σχεδόν 1% και τις εταιρείες ημιαγωγών, που προμηθεύουν την Apple να επιδίδονται σε μίνι ράλι. Ams, BE Semiconductor και Siltronic παρουσιάζουν άνοδο της τάξης του 4% με 4,8%, ενώ σημαντικά κέρδη εμφανίζουν επίσης οι Infineon και STMicroelectronics.

Σε τροχιά ανόδου και ο τραπεζικός κλάδος, χάρη στα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα της γαλλικής Credit Agricole και της βρετανικής RBS. H Credit βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 2%, ενώ η RBS κάνει άλμα 2,8%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει μέρισμα στους μετόχους για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια.

naftemporiki.gr

πηγή