Η Amazon ανακοίνωσε 100.000 προσλήψεις λόγω κορονοϊού

Ο κολοσσός της Amazon όχι μόνο ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους μισθούς των εργαζόμενων του στις αποθήκες σε όλο τον κόσμο αλλά και ότι θα προσλάβει επιπλέον 100.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μεγάλη αύξηση στις παραγγελίες που συνδέεται με την επιδημία του νέου κορονοϊού.

Οι υπάλληλοι στις αποθήκες, τα επιμελητειακά κέντρα, τα καταστήματα και τις εταιρείες διανομής της Amazon θα λάβουν αύξηση 2 δολάρια/ευρώ/λίρες στο ωρομίσθιό του «ώστε ο υπόλοιπος κόσμος να μπορέσει να μείνει σπίτι του», επεσήμανε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Εξάλλου στο Σιάτλ των ΗΠΑ η Amazon αποφάσισε να προσλάβει επιπλέον 100.000 υπαλλήλους για μερική ή πλήρη απασχόληση στις αποθήκες και τα επιμελητεικά της κέντρα προκειμένου να «αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση από τους ανθρώπους που βασίζονται στις υπηρεσίες της Amazon στη διάρκεια αυτής της αγχωτικής περιόδου».

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν θέσει σε εφαρμογή δραστικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών , επιτρέποντας τη λειτουργία μόνο στα καταστήματα πρώτης ανάγκης προκειμένου να αναστείλουν την εξάπλωση της covid-19.

Μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει αντίστοιχα μέτρα.

Εξάλλου εκτός από την Amazon και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, όπως η Albertsons και η Kroger and Raley’s, προχωρούν σε νέες προσλήψεις προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση τόσο στα καταστήματά τους όσο και στις διαδικτυακές παραγγελίες.

«Γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι έχουν χάσει ή πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους σε τομείς όπως η εστίαση, ο τουρισμός ή οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις εξαιτίας της κρίσης» με τον κορονοϊό, επεσήμανε η Amazon.

«Θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι τους καλωσορίζουμε στις ομάδες μας μέχρι τα πράγματα να επιστρέψουν στο κανονικό και οι παλιοί εργοδότες τους μπορέσουν να τους επαναπροσλάβουν», πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Πηγή: Η Amazon ανακοίνωσε 100.000 προσλήψεις λόγω κορονοϊούaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα