Η Χέρτα γκρέμισε ξανά το τείχος του Βερολίνου – Η συμβολική κίνηση κόντρα στη Λειψία (video)

Πέρασαν 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και η Χέρτα το γκρέμισε ξανά. Και το έπραξαν αυτό οι φίλαθλοι σε αγώνα κόντρα όχι μια… τυχαία ομάδα. Συγκεκριμένα, οι οπαδοί των γηπεδούχων έριξαν ξανά το τείχος για να υποδεχθούν τους συμπατριώτες τους από την… ανατολή πλευρά, καθώς η ομάδα τους αγωνίστηκε κόντρα στη Λειψία, η οποία θριάμβευσε με 4-2. Ο αθλητισμός ενώνει και η ιστορία διδάσκει… Μετά την πτώση του… τείχους έγινε και ο χαιρετισμός των δυο ομάδων, με τους παίκτες της Λειψίας να πηγαίνουν προς αυτούς της ομάδας του Βερολίνου.

Στο πλαίσιο των εορτασμών που πραγματοποιούνται στη γερμανική πρωτεύουσα, η ομάδα του Βερολίνου τίμησε, λοιπόν, την επέτειο πραγματοποιώντας την αναπαράσταση της πτώσης, εντός του Ολυμπιακού Σταδίου της πόλης, λίγο πριν από τη σέντρα της συγκεκριμένης αναμέτρησης το Σάββατο (09/11).

Το Ολίμπιασταντιον ήταν… διχοτομημένο μέχρι που δεκάδες νέοι και νέες γκρέμισαν το τείχος. Την ίδια ώρα στο πέταλο των οπαδών της Χέρτα είχε στηθεί μια εντυπωσιακή χωρογραφία με την πύλη του Βρανδεμβούργου.

Μέσα σε λίγες ημέρες οι Γερμανοί γιορτάζουν την πτώση του τείχους του μίσους και την επανένωση της χώρας τους.

Πηγή: Η Χέρτα γκρέμισε ξανά το τείχος του Βερολίνου – Η συμβολική κίνηση κόντρα στη Λειψία (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα