Η φιέστα του ΠΑΟΚ σε νούμερα: Πόσοι δούλεψαν, πώς ετοιμάστηκαν όλα, πόσο διήρκεσε η προετοιμασία

Η φιέστα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας, αμέσως μετά την εξασφάλιση του τίτλου του πρωταθλητή από τον ΠΑΟΚ, θύμισε κάτι από Ολυμπιάδα. Η δουλειά που είχε κάνει η ΠΑΕ για τη σπουδαία μέρα του συλλόγου, φάνηκε και με το παραπάνω.

Ήρθε η ώρα λοιπόν του απολογισμού. Το paokfc.gr έκανε τον απολογισμό της μεγάλης γιορτής του Δικεφάλου σε αριθμούς. Και τα πράγματα έχουν ως εξής:

221 άτομα συντονίστηκαν στον υπέρτατο βαθμό προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά η μεγάλη γιορτή.

122 ασύρματοι έδωσαν τη δυνατότητα στο προσωπικό να επικοινωνεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Το προσωπικό δούλευε για μία ολόκληρη εβδομάδα στο γήπεδο της Τούμπας και έστησε μέσα σε αυτό κατασκευές βάρους 12 τόνων.

762 φωτιστικά σώματα στήθηκαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, πάνω σε τράσσες μήκους 534 μέτρων.

Χρησιμοποιήθηκαν 36 μοτέρ ανύψωσης προκειμένου όλα τα φωτιστικά να πάρουν την τελική τους θέση μετά τη λήξη του αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό.

121 καμπίνες ήχου κάλυψαν το ακουστικό κομμάτι, έχοντας τη δυνατότητα να προσφέρουν 115 ντεσιμπέλ σε 40.000 θεατές.

568 led tiles συνέθεσαν τις μεγάλες οθόνες στην κεντρική σκηνή. Συνολικά τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν χρειάστηκαν 2 Mega Watt ισχύ προκειμένου να δουλέψουν άρτια.

Για τη συνδεσμολογία χρειάστηκαν 5.400 μέτρα καλώδιο ρεύματος υψηλής παροχής, 52 χιλιόμετρα καλώδιο διανομής ρεύματος, 28,2 χιλιόμετρα καλωδίωσης σήματος ελέγχου, και 1.100 μέτρα οπτικής ίνας.

Παράλληλα κατασκευάστηκαν υφάσματα συνολικής επιφάνειας 2.800 τετραγωνικών μέτρων.

Η δημιουργία ατμόσφαιρας με τους καπνούς και τις φλόγες απαίτησε 218 κιλά προπάνιο και 520 κιλά διοξείδιο του άνθρακα.

Τέλος το σόου με τα πυροτεχνήματα συντελέστηκε με τη χρήση περισσότερων από 500 κιλών εκρηκτικής ύλης σε 2.500 πυροτεχνήματα υψηλής ακρίβειας και 1.500 βομβίδια μεγάλου μεγέθους.

Διαβάστε περισσότερα