Η ταινία Καζαντζάκης του Γιάννη Σμαραγδή «σάρωσε» τα βραβεία στο 51ο  Διεθνές Διαγωνιστικό  Φεστιβάλ του Houston

Θριάμβευσε η ταινία Καζαντζάκης του Γιάννη Σμαραγδή στο 51ο  Διεθνές Διαγωνιστικό  Φεστιβάλ του Houston στην Αμερική κερδίζοντας  τέσσερα βραβεία και 2 υποψηφιότητες!

Η ταινία Καζαντζάκης κατέκτησε τις καρδιές της  Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ του Houston,  της Επιτροπής των Κριτικών κινηματογράφου καθώς τις καρδιές  των απλών θεατών.

Η ταινία τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο καλύτερης ταινίας και τρία ακόμη μεγάλα βραβεία, αυτό της μουσικής για τον  ΜΙΝΩ ΜΑΤΣΑ, φωτογραφίας για τον Άρη Σταύρου καθώς και το βραβείο  καλύτερου ηθοποιού στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο για την ερμηνεία του στον ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη.

Το βραβείο ερμηνείας στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο  αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι του αποδόθηκε από την Κριτική επιτροπή των κριτικών κινηματογράφου με πρόεδρο τον Nick Nicholson  Κριτικό κινηματογράφου στο CNN. Ας σημειωθεί ότι ο κριτικός κινηματογράφου Nick Nicholson απεδείχθη μέγας θαυμαστής της ταινίας ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ και διαρκούντος του φεστιβάλ έστειλε στην παραγωγό της ταινίας κυρία Ελένη Σμαραγδή τα παρακάτω λόγια: “I absolutely loved KAZANTZAKIS!… Thank you! Nick Nicholson CNN Houston”  

Επίσης, η ταινία εκτός των τεσσάρων βραβείων, διακρίθηκε και με τις υποψηφιότητες στην τελική πεντάδα του γυναικείου ρόλου η Μαρίνα Καλογήρου  για το ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη καθώς και στην τελική πεντάδα του Β’ Ανδρικού ρόλου ο Θοδωρής Αθερίδης για την ερμηνεία του στον ρόλο του Ζορμπά.

‘Όλες αυτές οι μεγάλες διακρίσεις της ταινίας Καζαντζάκης, ανάμεσα σε εκατοντάδες ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο, την Αμερική, την Κίνα, την Ευρώπη, την Αφρική καθώς και την αγάπη των θεατών, ανέδειξαν την ταινία Καζαντζάκης ως την ταινία  ΓΕΓΟΝΟΣ στο 51 Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ του Ηοuston. Ας σημειωθεί ότι η μεγάλη προσέλευση των θεατών ανάγκασε τους διοργανωτές του Φεστιβάλ αντί για μία αίθουσα να προβάλλουν την ταινία και σε μία δεύτερη αίθουσα.

Αυτή η μεγάλη διάκριση της ταινίας στο εξωτερικό επιβεβαίωσε πλήρως τα εξαιρετικά θετικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των 240.000 θεατών στην Ελλάδα  που αγάπησαν την ταινία.

Τέλος, ας σημειωθεί ότι η ταινία Καζαντζάκης είχε ήδη  τεράστια αποδοχή στην εξωτερικό κατά την προβολή της στην  Avant premiere της Νέας Υόρκης, όπου η ταινία αγαπήθηκε από ‘Έλληνες ομογενείς αλλά και ξένους θεατές! Η διοργάνωση της εξαιρετικά επιτυχημένης  avant premiere πραγματοποιήθηκε από την κυρία Olga Bornozi και στηρίχθηκε από τον εξαίρετο Ελληνοκύπριο της ελληνικής διασποράς κύριο Nίκο Μούγιαρη.

πηγή