Η στιγμή που ο Κιμ πατά το κουμπί: Εντυπωσιακά καρέ από την καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων (εικόνες)

Η Βόρεια Κορέα έκανε την υπόσχεσή της πραγματικότητα την Πέμπτη και ανατίναξε τις σήραγγες που χρησιμοποιούνταν στις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, με τις εικόνες να είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές.

Η Πιονγκγιάνγκ λοιπόν, στον απόηχο της ακύρωσης της συνάντησης Κορυφής από τον αμερικανό Πρόεδρο, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από την καταστροφή του μεγαλύτερου πεδίου πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας, που είχε ανακοινωθεί λίγο πριν γνωστοποιηθεί η αναβολή της συνάντησης από τις ΗΠΑ.

Η Πιονγκγιάνγκ κατέστρεψε ολοσχερώς το πεδίο πυρηνικών δοκιμών Πούνγκι-ρι για να διασφαλίσει την διαφάνεια ως προς τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA. Πρόκειται για μία σημαντική διαδικασία προς τον παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό, πρόσθεσε.

Μικρή ομάδα από εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης επιλέχθηκε από τη Βόρεια Κορέα για να παρευρεθεί στην επιχείρηση ανατίναξης και καταστροφής των σηράγγων, για την οποία η Πιονγκγιάνγκ δηλώνει ότι αποτελεί απόδειξη της προσήλωσής της στη δέσμευση που έχει αναλάβει για τον τερματισμό των πυρηνικών δοκιμών.

πηγή