«Η μπάλα στην κερκίδα»: Ένα αληθινό μυθιστόρημα για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της ομάδας σου

Πώς θα ήταν αν οι ομάδες άνηκαν στον κόσμο τους;

Το μυθιστόρημα του Θάνου Σαρρή «η μπάλα στην κερκίδα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ και καθρεφτίζει όλες τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δείχνοντας μια εναλλακτική επιλογή. 

Πόσο εφικτό είναι να περάσει η ιδιοκτησία μιας ομάδας στον κόσμο της; Ποιες ομάδες του εξωτερικού το έχουν καταφέρει; Τι λένε οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν στις προσπάθειες αυτές; Πώς κινούνται τα νήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Η «μπάλα στην κερκίδα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ είναι «ένα αληθινό μυθιστόρημα για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της ομάδας σου». Βασισμένο σε έρευνα, με διάλογους και πρωταγωνιστές που είναι ή θα μπορούσαν να είναι αληθινοί. 

«Οι καλές μέρες ανήκουν πια στο παρελθόν για τους οπαδούς των «μοβ». Ο πολλά υποσχόμενος μεγαλοεπενδυτής χρησιμοποίησε τον κόσμο της ομάδας για τα προσωπικά του συμφέροντα και όταν ένα κομμάτι της εξέδρας προσπάθησε να αντιδράσει βρέθηκε απέναντι σ’ εκείνους που μέχρι πρόσφατα ξελαρυγγιάζονταν μαζί στα παγωμένα τσιμέντα.

Αλλά οι οπαδοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και οραματίζονται ένα δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης με μοναδικό ιδιοκτήτη της ομάδας τον κόσμο.

Παρά το διεφθαρμένο παιχνίδι των ΜΜΕ, των πολιτικών και των αθλητικών παραγόντων, η σπίθα γίνεται φλόγα και οι επαφές με ομάδες του εξωτερικού που τα κατάφεραν δημιουργούν τη βάση κόντρα σε όλους και σε όλα. Θα καταφέρουν τα παιδιά της κερκίδας να γράψουν ιστορία;

Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε έρευνα, με διαλόγους και πρωταγωνιστές που είναι ή θα μπορούσαν να είναι αληθινοί…» 

Διαβάστε περισσότερα