Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ απομακρύνει αγάλματα που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό

  • Μια ακόμη ένδειξη καλής θέλησης από τη σκοπιανή κυβέρνηση
  • Γερανοί του Δήμου κατέβασαν το άγαλμα του Αντον Γιανεφ από το Ανώτατο Δικαστήριο και μετέφεραν στον χώρο εγκαταλειμμένου εργοστασίου
  • Τα αγάλματα είχαν τοποθετηθεί επί πρωθυπουργίας Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αλυτρωτισμού που υλοποιούσε

Σε μια ακόμη πολύ σημαντική κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα του σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες κινήσεις για να βρεθεί λύση στο Σκοπιανό, προχώρησε η γείτονας χώρα.

Δείτε επίσης: Σκόπια: Κατέβασαν πινακίδα του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» (εικόνες)

Αναλυτικότερα, τη διαδικασία απομάκρυνσης από το κέντρο των Σκοπίων αγαλμάτων που είχαν τοποθετηθεί επί πρωθυπουργίας Νίκολα Γκρούεφσκι, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αλυτρωτισμού που υλοποιούσε, έθεσε σε κίνηση η κυβέρνηση Ζαεφ σε συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή.

Δείτε επίσης: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των πινακίδων του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου στην ΠΓΔΜ

Έτσι, τα ξημερώματα της Πέμπτης γερανοί του Δήμου κατέβασαν από την είσοδο του κτιρίου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μετέφεραν στον χώρο εγκαταλειμμένου εργοστασίου το άγαλμα του Αντον Γιανεφ ή “Κιόσετο”, όπως ήταν γνωστός, στελέχους του VMRO τον 19o αιώνα.

Δείτε επίσης: Οι υποσχέσεις των Σκοπίων γίνονται πράξη: Σε ΦΕΚ η μετονομασία αεροδρομίου και Ε.Ο.

Το άγαλμα είχε τοποθετηθεί εκεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος “Σκοπια 2014”, που υλοποιούσε η απελθούσα κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα με απόφαση της κυβέρνησης Ζάεφ αποσύρθηκαν και οι πινακίδες του αεροδρομίου, που από “Μέγας Αλέξανδρος” μετονομάστηκε σε “Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων”, αλλά και του μεγάλου αυτοκινητόδρομου, από “Μεγάλου Αλεξάνδρου” σε “Δρόμο Φιλίας”.

Δείτε επίσης: Εντός ημερών οι πινακίδες με τις νέες ονομασίες αεροδρομίου και αυτοκινητόδρομου στην ΠΓΔΜ

Δείτε επίσης: «Ναι» σε γεωγραφικό προσδιορισμό λέει ο Ζάεφ – Μετονόμασε αεροδρόμιο και αυτοκινητόδρομο

πηγή