Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας καταγγέλλει παραβίαση της εκεχειρίας στη Λιβύη (video)

Λίγο μετά τις δηλώσεις του Φαγέζ αλ Σάρατζ – τον οποίο στηρίζει η Τουρκία – για σεβασμό της συμφωνίας στη Διάσκεψη του Βερολίνου για κατάπαυσης του πυρός, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Χαλίφα Χαφτάρ, η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ανέφερε παραβίαση της εκεχειρίας από μονάδες του Λιβυκού Εθνικού Στρατού κοντά στην Τρίπολη.

«Οι μονάδες του διοικητή Χαλίφα Χάφταρ έπληξαν με βλήματα όλμου κατοικημένες συνοικίες στην περιοχή Σαλάχ αλ-Ντιν, κάτι που συνιστά μια ακόμη παραβίαση της εκεχειρίας μετά τη διάσκεψη του Βερολίνου», μετέδωσε το λιβυκό τηλεοπτικό δίκτυο «Alahrar», επικαλούμενο τον Μοχάμεντ Γκουνούνου, εκπρόσωπο του λιβυκού στρατού που τελεί υπό τις εντολές του Σάρατζ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται επίσης έναν διοικητή μονάδας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας κοντά στη συνοικία Άιν Ζάρα που είπε ότι οι στρατιώτες του απέκρουσαν επίθεση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού νοτίως της Τρίπολης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το «Al-Mashhad, σφοδρές μάχες αναφέρθηκαν στα νότια προάστια της Τρίπολης αρκετές ώρες μετά τη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου για τη διευθέτηση της κρίσης στη Λιβύη. Η πληροφορία επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν σε όλη την πρωτεύουσα.

Αργότερα, η διοίκηση της 155ης ταξιαρχίας πεζικού ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες της ανέλαβαν δράση για να σταματήσουν επίθεση στην Άιν Ζάρα από σύρους μαχητές «που είχαν παραβιάσει επανειλημμένα την εκεχειρία».

Επίσης, την Κυριακή (19/01), λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στο Βερολίνο για κατάπαυση του πυρός με διπλωματική λύση, στην Τρίπολη ξεκίνησαν ξανά σφοδρές συγκρούσεις

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS)

Πηγή: Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας καταγγέλλει παραβίαση της εκεχειρίας στη Λιβύη (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα