Η Κλίντον «τρολάρει» τον Τραμπ για την επιστολή στον Ερντογάν

Με μία επιστολή – παρωδία που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η Χίλαρι Κλίντον θέλησε να διακωμωδήσει το… γράμμα που είχε στείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν από την επίθεση της Άγκυρας στη Βόρεια Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε άλλο παρά διπλωματικό τόνο, ο αμερικανός πρόεδρος ζητούσε με επιστολή από τον «Σουλτάνο» να μη διατάξει την εισβολή του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία. «Μην παριστάνεις τον σκληρό. Μη γίνεσαι ανόητος» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του. Με τον τούρκο πρόεδρο να πετάει αυτή την επιστολή.

Η παρωδία επιστολής που αναπαρήγαγε η Κλίντον μέσω Twitter αρχικά παρουσιάστηκε σε μια από τις εκπομπές του Τζίμι Κίμελ στο τηλεοπτικό δίκτυο «ABC» την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα υποτιθέμενο γράμμα του «JFK» στον Χρουτσόφ, συνταγμένο σε τόνο παρόμοιο με εκείνον του Τραμπ.

«Μην είσαι …., εντάξει; Πάρ’ τους πυραύλους σου από την Κούβα. (…) Όλος ο κόσμος θα πει “Γιούχου! Χρουτσόφ! Είναι ο καλύτερος!” Αλλά εάν δεν το κάνεις, όλος ο κόσμος θα πει “τι ηλίθιος” και θα αποκαλεί τη χώρα σου “σοβιετικός κάλος”», αναφέρεται στην επιστολή. Η επιστολή-παρωδία φαίνεται πως διασκέδασε την Κλίντον, αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, η οποία την αναπαρήγαγε προσθέτοντας εν είδει λεζάντας «Από τα αρχεία» (του Κράτους).

Το 1962, η κρίση των πυραύλων στην Κούβα οδήγησε τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου, όταν οι Κένεντι και Χρουτσόφ επιδόθηκαν σ’ ένα μπραντεφέρ που κράτησε μέρες, πριν τελικά βρεθεί διπλωματική λύση.

Μ’ αυτό τον τρόπο η Κλίντον, αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, θέλησε να προλάρει τον αμερικανό πρόεδρο, και αναπαρήγαγε τη δική της επιστολή, προσθέτοντας εν είδει λεζάντας «Από τα αρχεία» (του κράτους)

****

Επίσκεψη στο Αφγανιστάν πραγματοποίησαν την Κυριακή (20/10) η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η Νάνσι Πελόζι, καθώς και άλλα κορυφαία στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Πελόσι, η οποία έφθασε στο Αφγανιστάν έπειτα από έναν σταθμό στην Ιορδανία, είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της χώρας Άσραφ Γάνι και τον αμερικανό Υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ, ανώτερους αξιωματικούς των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα και απλούς στρατιώτες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Πηγή: Η Κλίντον «τρολάρει» τον Τραμπ για την επιστολή στον Ερντογάνaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα