«Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ θα είναι επιτυχής», τόνισε ο Πάιατ

Ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις ΗΠΑ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είναι επιτυχής εξαιτίας της στενής σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας και του πόσο στενά τα συμφέροντά μας ευθυγραμμίζονται στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Δείτε επίσης: Πάιατ: Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν κοινούς στόχους

Δείτε επίσης: Αναχωρεί για τις ΗΠΑ ο Τσίπρας: Τετ-α-τετ με Τραμπ και Λαγκάρντ

Δείτε επίσης: «Η χώρα ανακτά ρόλο κλειδί στις ευρωπαϊκές εξελίξεις», τονίζει ο Τσίπρας

Παράλληλα, περιέγραψε την επίσκεψη ως ένα σύμβολο δέσμευσης για την υπάρχουσα εταιρική σχέση των δύο χωρών και μια ετοιμότητα για την περαιτέρω ενίσχυση της. Και δηλώνει ότι οι ΗΠΑ κοιτάζουν τρόπους για περαιτέρω ενθάρρυνση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Για τη βάση της Σούδας είπε ότι οι δύο πλευρές θα διερευνήσουν τρόπους για να καταστεί ενισχυμένη η χρήση αυτής της πλατφόρμας που ωφέλησε και τις δύο χώρες από την καθιέρωσή της το 1969.

«Δεν μπορώ να υπογραμμίσω αρκετά τη σημασία της Σούδας για την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», είπε ο αμερικανός πρέσβης, διευκρινίζοντας ότι η Βάση αντιπροσωπεύει μόνο έναν από τους πυλώνες της συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Greek News)

πηγή